Der er ikke engang gået et år siden hendes tiltræden som integrationsminister, og Birthe Rønn Hornbech har allerede sat sin politiske pondus, status, record og eftermæle fuldstændig over styr. I dag ved ingen – heller ikke hendes embedsmænd- hvad der er op eller ned i dansk udlændingepolitik. Ingen påstår, at integrationsministeren har bidraget til at afklaringen.
Vi var enkelte, der i sin tid bemærkede, at Birthe Rønn ikke ville blive en succes som minister. Ved tiltrædelsen i november 2007 gav jeg hende et år til halvandet på posten. Så lang tid går der næppe.
Til gengæld var store dele af Christiansborg-pressen, som bekendt ved at falde over hinanden i blind begejstring over den politiker, som i så mange år havde forsynet dem med gode historier qua hendes evindelige trang til særstandpunkter og solooptrædender. Også lederskribenter på Politiken og Information bævede og fik blanke øjne ved udsigten til en minister, der nu skulle genrejse 'anstændigheden' i dansk udlændingepolitik. I dag kan de æde deres ord i sig igen.
Men der var også kommentatorer, som var helt oppe og ringe over udsigten til Rønns ministertid. Blandt andet ham her, som ifølge hans boss på Berlingske, Lisbeth Knudsen, er 'en troværdig analytiker, fordi mange både inden for og uden for Christiansborg stoler på hans indsigt og næse for situationen'. (Well, I can’t say that I’m one of them)
Thomas Larsen skrev således den 24. november 2007 om regeringsomdannelsen:
OMVENDT BLEV INTEGRATIONSMINISTERIET udstyret med en tung, erfaren og stærk politiker, som kan vise sig at blive guld værd for regeringen.
Rikke Hvilshøj kom på en uriaspost, da hun som ung og relativt uprøvet politiker skulle være regeringens bolværk over for presse og opposition, netop som den folkelige begejstring over den stramme udlændingepolitik blev afløst af stigende kritik af asylpolitikken.
Her vil Birthe Rønn Hornbech uden tvivl kunne agere med større pondus – hun kender allerede området indgående, og hun er en stærk debattør.
I virkeligheden er det noget af et scoop, at det er lykkedes for Fogh at overtale den stærke Venstrekvinde til at træde ind i regeringen på denne post.
Siden er der som bekendt sket et og andet, så forleden skrev Thomas Larsen så følgende:
'Det vil være nærmest sensationelt, hvis Anders Fogh Rasmussen skiller sig af med Birthe Rønn Hornbech.
Dels er regeringschefen klar over, at det langt fra vil være en gratis omgang, for pressen vil naturligvis spørge om, hvordan han kunne tage så meget fejl, da han udnævnte Rønn til ny integrationsminister for mindre end et år siden.'
Whaaaaat? 'Han' tog fejl. Hvad mener Thomas Larsen? Han mener vel, at de begge tog fejl? Både ham og hans ven, regeringschefen Anders Fogh Rasmussen. Rønn var jo både et 'scoop' og 'guld værd'. Nu må Larsen ikke skuffe far. Han bør i stedet huske på, at han jo lever af hyggesludren med control freaken (who-now-has-lost–all-control) over i Prins Jørgens Gaard. For man bider vel ikke af den hånd, der fodrer en? Det er egentlig utroligt, hvordan vi andre kommer igennem dagen uden at blive orienteret gennem Thomas Larsens 'indsigt og næse for situationen'.
STØT JARLS BLOG her.
13 kommentarer til “Det er ikke alt, der glimrer, som er guld”
Oh. Jarl.
Godt at have dig tilbage igen.
Som du skriver på Facebook: “.. en af mine favorithobbies: Thomas Larsen-bashing.”
Jeg føler trang til at citere Baktus:
“Gør det en gang til, Karius.”
Godt Jarl 🙂 Med den plads de politiske kommentatorer får i pressen, skal det også nævnes hvis de tager fejl. Og hr. Larsen må siges at have taget fejl her.
Jeg hører også selv til de få, der spåede, at Birthe Rønn Hornbech ville blive en katastrofe som integrationsminister: http://kortlink.dk/5qnq
Jeg har aldrig fattet dem, der mente, hun var et scoop, for hun har alle dage været et forvirret kvindemenneske, og hvorfor skulle det ændre sig, bare fordi hun blev minister?
Jeg mener dog ikke, man kan bebrejde hende de seneste måneders polemik om udlændingepolitikken. Hendes opgave er at skabe så lidt klarhed på området som overhovedet muligt, og den løser hun til UG.
Realiteten er, at Danmark ikke kan opretholde en såkaldt “stram” udlændingepolitik, hvis vi samtidig skal overholde EU-reglerne, så enten må man meddele EF-domstolen, at man ikke har tænkt sig at efterleve dommene, eller også må man fortælle de danske vælgere, at ladeporten til Danmark igen er åbnet. Man kan ikke både blæse og have mel i munden, selvom Anders Fogh og Birthe Rønn Hornbech i flere måneder har prøvet at bevise det modsatte.
Hvorfor al den malice mod en kollega/konkurrent? Det er ikke værdigt for en voksen og moden person at være så misundelig, heller ikke “bare” i en blog. Det siger meget mere om afsenderen end om målet.
Birthe Rønn Hornbech blev presset til en lortepost, ingen andre formentlig ville have. Hun forager, fordi hun ikke gider udstale sig til en presse, der behandler hende som en paria.
No affence, men Rønn Hornbech kan da bare “lade værd med” at lave forhindringsløb og andre ting rundt på gangene på Christiansborg. Det er da nok første gang jeg kan huske, en minister har lavet det nummer med elevatorne. For så at blive eskorteret væk af PET-Agenten – Lene Espersen.
Er egentlig meget enig med Jarl. Og jeg skal da gerne indrømme, at jeg troede hun blev et aktiv for regeringen – Jeg tog fejl.
Nu er det jo ikke første gang, Thomas Larsen har mindre end ret (), så lad ikke BRH-affæren være hans undskyldning.
Det er vel heller ikke til at sige, om kritikken rammer Thomas Larsen selv eller redaktionen, der bevidst vælger at dedikere spalteplads til de bevingede betragtninger.
@Mix
Hvordan er nogen misundelig her? Journalister må vel kritiseres lige så vel som politikere.
Mix: Kollega? Hrrmmff! Må jeg gerne være fri for at blive sammenlignet med ham! 🙂 Jeg prøver i det mindste på – måske efter fattig evne – på at være en smule original.
Jarl Cordua skrev:
4. september 2008 kl. 23:58 “original”
Jarl, er du ikke bare plat misundelig på Thomas kilde-access.
Men inhalér da bare skadefryden, nu medens det oser fra forkludringerne i samtlige medier. Røgen letter endda, såmænd nok også når Ombm Gammeltoft evt. har bidraget til hash-festen
9. Please, give me a break… 😉
Der er så meget at holde af i denne ellers korte posting, at jeg er nødt til blot kort at kvittere med et “hen hao!”, Jarl.
Så må jeg vende tilbage til tidligere Kina-relaterede postings fra din hånd en anden gang :-).
Mvh. Glen
lidt ærgerligt at se en ellers seriøs kommentator forfalde til gentagen mudderkastning og andre primitive angreb på andre kommentatorer
12.
Hvad primitivt er der ved at kalde en spade for en spade?