Kategorier

Regeringen enig med sig selv om skattelettelser

Den konservative leder Bendt Bendtsen har nu fået en aftale om skattelettelser med statsminister Anders Fogh Rasmussen. Men den helt konkrete udformning af skattelettelserne kender vi først i morgen, når regeringen i morgen middag fremlægger kvalitetsreform og 2015-planen.

TV2 News' altid skarpsindige analytiker Anders Krab-Johansen vurderer, at skattelettelserne angiveligt i omegnen af 10 milliarder kr. kommer både i toppen, i midten og i bunden. Det har været Bendtsens pris for at få et valg lige nu, vurderer Krab, der mener, at Fogh går efter at udskrive et valg nu. Det bliver dog ikke i morgen, for så vil regeringens forslag drukne i almindelige valgrummel, lyder altså Krabs vurdering.


Set i forhold til medierne lyder det faktisk som et godt argument. Især når det bliver altafgørende vigtigt for regeringen at generobre den politiske dagsorden for S, der har haft bolden her i de sidste par dage.

TV2 mener at vide, at regeringen foreslår, at grænsen for hvornår man skal betale top og mellemskat, bliver skubbet. Det koster fem milliarder kr. Lettelsen i bunden sker ved at forhøje jobfradraget. Det koster ligeledes fem milliarder kr.

Men skattestoppet er også blevet brudt:

Ritzau” skriver:

“Planen finansieres ifølge TV2 ved at indføre inflationsregulering af energiafgifter – med undtagelse af benzin og diesel til biler – samtidig med, at en lettelse af bruttoskatten sløjfes.

Regeringens skattelettelser løser imidlertid ikke et af skattesystemets helt altoverskyggende problemer: den alt for høje marginalskat på de fleste arbejdsindkomster.

Bendt Bendtsen fortjener dog trods alt stor ros for i det hele taget at have forhandlet skattelettelser hjem for arbejdsindkomster. Det er ikke blomster, der gror i Foghs have!

Vedr: “Planen finansieres ifølge TV2 ved at indføre inflationsregulering af energiafgifter – med undtagelse af benzin og diesel til biler”:
Heri ligger en åbning til de radikale. Det kræver dog en situation efter et valg, hvor regeringen får et flertal med Ny Alliance og de radikale.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Regeringen enig med sig selv om skattelettelser”

Vurderer du at Pia K. & Co allerede er blevet spurgt ellers er “aftalen” vel ikke andet end et oplæg?

1. Ulrik.

Det er et meget meget godt spørgsmå, du stiller Der er slet ingen tvivl om at DF vil tage sig godt betalt for at støtte skattelettelserne.

Jeg gad i øvrigt vide om de gennemfører skattelettelserne nu, for så at vælge med valget. Det bliver spændende at følge!

Har Jarl

Hvis VK kan samarbejde med NA og RV efter valget, hvordan vurderer du så at skattesystemet vil blive modificeret?

Både NA, RV, K og V ( håber jeg da ) går ind for at sænke skatterne.

Kan man være så heldig at se topskatten blive fjernet?

Hvad er dit bud?

Det lyder ikke helt uattraktivt. Inflationsreguleringen er nok ikke helt tilstrækkeligt efter min vurdering, så mon de indregner dynamiske effekter.

Og så bliver det spændende at høre AFR og Co. skulle til at argumentere FOR skattelettelser. Med råbende forbrugsivrige socialdemokrater på modsatte side skal det nok blive underholdende. For en gangs skyld er der en klar modsætning i dansk politik, der ikke handler om hvem der vil give flest penge til offentligt forbrug.

3.

Mit bud er, at der lige nu kun er flertal med DF om at vedtage skattelettelserne og kvalitetsreformen. Derfor kræver det et nyt flertal med NA/DF eller RV/NA, som kun kan opstå efter et nyvalg.

Ud fra det, der er offentligtgjort fra VK-aftalen så bliver topskatten ikke afskaffet, men færre kommer til at betale den.

“Altid skarpsindige” Anders Krab? Nu skal jeg jo af hensyn til min fremtidige politiske karriere nok passe på, hvad jeg skriver sådan ude i offentligheden, men jeg opfatter desværre Anders Krab som en politisk kommentator, der lader sine egne følelser skinne alt for meget igennem i sine analyser. Peter Mogensen og Thomas Larsen er dog mere diskrete, selvom man sjældent er i tvivl om, hvad de mener. Men han er selvfølgelig også relativt ny på TV2…

Jarl: Skal dit indlæg opfattes som om, du ikke længere tror på en valgudskrivelse i morgen? Er du ved at tabe en flaske whiskey?

…og skal vi så i øvrigt lige ikke huske, hvad det er, der har forårsaget, at næsten hver anden dansker betaler topskat? Det er jo skattefloppet, der faktisk har gjort at danskerne betaler mere i skat nu i kroner og ører, end de gjorde i 2001. Og så havde Fogh den frækhed på V-landsmødet sidste år at proklamere, at skattefloppet havde givet folk flere penge mellem hænderne…sandheden er ikke hans stærke side. Så er det jo godt, han er så formidabel til at sælge sit budskab. Respekt!

7.
Lader Krab sine følelser skinne igennem? Tjah. Måske. Måske er Krab ikke sindig, men så er han i det mindste skarp 😉

Hov-hov. Jeg har alene væddet en kasse øl med Bræstrup om der kom valg her i efteråret, og det mener jeg stadig. Krab har bare en god pointe i, at det rent mediemæssigt godt kan betale sig for regeringen at vente et par dage. Jeg tror stadig på at et valg udskrives i denne uge.

Nåja, det med whiskeyen var ikke engang ment som dril, men oprigtig bekymring. Og så var det endda bare øl? Også fordi min MSN-tag i dag har været “Så er der valg imorgen” – blandt andet med henvisning til dig og et par af mine kilder på borgen. Et par enkelte MF’ere har sagt “100% i denne uge” til mig, så mon ikke den er god nok?

Men man skulle jo nødig tabe ansigt, når man sådan stikker snotten frem på MSN.

Skarp og sindig. Vel talt, El Cordobes.

Lukket for kommentarer.