Kategorier

Valgkamp er ikke for tøsedrenge

Blogklumme bragt i Nyhedavisen den 1. november 2007.

Jeg skal love for, at mediernes jagtsæson på hykleriske politikere nu for alvor er gået ind.
SFs Villy Søvndal besøgte ikke tyve plejehjem, som han hævdede. Næh han var kun forbi fem, kunne TV2 afsløre. Søvndal gjorde én ting rigtig i den pinlige situation. Han tilstod prompte uden at pakke det ind, men det hjælper ikke. Troværdigheden fik en ordentlig skramme. Et klart selvmål. 1-0 til Fogh.
De konservatives nye håb tidligere DR-medarbejder Paula Larrain skrev for et halvt år siden en mail, hvor hun hånede kulturminister Brian Mikkelsen for at være for 'lille' til ikke at gribe ind mod DRs nedskæringer. Formentlig 'flinke' kolleger på DR havde gemt mailen, og pludselig åbenbarede den sig igen i pressen. Larrain sagde undskyld til sin nye partifælle Brian Mikkelsen, der storsindet erklærede, at hun dengang var 'berørt af situationen'. Så endte den sag.
Anders Fogh er 'lamslået' over, at S render fra et politisk forlig om, at der skal være test i folkeskolen. Det er et 'taktisk knæfald'. Fogh ved jo, hvad han taler om, når det kommer til at rende fra sin egen politik.
Naser Khader bliver oven i beskyldt for at have fået udført sort arbejde af kendis-håndværker, bagsideskribent og professionel karaktermorder Michael Jeppesen. Khader afviser alt. Men hvorfor råber han så, 'Du er et svin' i telefonen til sin gamle ven Henrik Qvortrup fra Se og Hør, der konfronterede ham med sagen? Mærkeligt.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Valgkamp er ikke for tøsedrenge”

Nej, men det ved de kære politikere når de stiller op – og tendensen er klar, se bare på USA !

Det er dog meget mærkeligt at Søvndals plejehjems fadæse var næsten usynlig igår, mens Qvortrups udfald mod Khader trak maximale overskrifter “all over”. En politisk irrelevant sag der får opmærksomhed og en central politisk fadæse der forsvinder i “larmen”.

Men det er et udtryk for medie-ficeringen – og de vi alm. danskere tilsyneladende elsker at svælge i.

Iøvrigt kan jeg selv sagtens forstå Khaders “svine”-bemærkning, den kom nemlig efter en  ½ times samtale mellem Khaders kone og Qvortrup, hun var på grådens rand da Khader griber telefonen. Havde det været mig, kunne der sagtens have fløjet værre finker af fadet.

Jeg forstår da så udmærket at Khader blev vred.
At det så er forfejlet at kalde den klamme ådselsgrib fra Se og Hor for et svin, er kun en biting – jeg havde nok kaldt ham værre ting, og tilsviningen havde sikkert varet til han selv blev nødt til at lægge røret med tinnitus hvis det var mig der blev udsat for sådan en svinestreg >;)

Skulle der så undtagelsesvis vise sig et gran af sandfærdighed i noget af bladets indhold, udover målene på S&H-pigen og TV-oversigten, hvad så?
Sort arbejde er jo bare et af symptomerne på det syge danske skattesystem, det er ikke moralsk forkert i sig selv: http://freeplay.mitego.dk/

-> #1 Bjørn Kelsen

“Det er dog meget mærkeligt at Søvndals plejehjems fadæse var næsten usynlig igår”

Mon ikke Villy Søvndal sender mange varme tanker til Henrik Qvortrup i disse timer. Det Søvndal lavede var jo nærmest en dobbelt ‘Auken’. I det mindste havde Aukens kone talt med Stoltenberg.

Og på Debatten på DR2 forleden havde Vestager nedladenheden helt fremme i lyset, idet hun svarede Kjærsgaard noget i denne her retning , ” nåe, lille ven, er den lille ven osv..”.

Jeg husker ikke om det er Observant, der har en klar beskrivelse af episoden – men finder jeg frem til bloggen skal jeg fortælle hvor.

Lukket for kommentarer.