Kategorier

Kaniner og kovendinger

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen lørdag den 10. november 2007.

Et af de faste slagnumre i enhver valgkamp er, at politikerne lige før valgdagen hiver et par såkaldte 'kaniner op af hatten'. Denne valgkamp er ingen undtagelse. Anders Fogh og Bendt Bendtsen har læst så mange meningsmålinger, at de nu er blevet så bange for vælgernes dom på tirsdag. Derfor meddelte regeringen pludselig, at den nu ikke længere vil gribe ind overfor de kommuner, som til næste år bruger for mange penge og samtidig hæver skatterne. Til gengæld får skatteborgerne en lille skattenedsættelse, for ikke at ødelægge skattestoppet. Oveni strør VK om sig med invitationer til SR og Ny Alliance om et bredt forlig på hele asylområdet. Og så skal vi ej glemme pensionisterne, der kan se frem til nogle skattefradrag, hvis de vil arbejde lidt mere.
Det er alt sammen valgflæsk og dybest set beslutninger som Fogh er dybt uenig i, men til gengæld afmonterer statsministeren alle Helle Thornings effektive slagvåben, som ellers skulle regne ned over ham de sidste dage inden valget. 1-0 til Fogh til trods for hans mange utroværdige kovendinger.
Også Naser Khader hiver kaniner op af hatten. Den ene dag melder Khader, at regeringen er tvunget til at gå af efter valget og der skal være en dronningerunde. Den næste dag skifter Khader mening. Det har han gjort så mange gange, at det har udviklet sig til et helt cirkus, som vælgerne finder dybt utroværdigt. Jeg tror, at de smutter over til SR. 1-1
.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Kaniner og kovendinger”

jeg kommer sådan til at tænke på “Niels Buckingham ´s” beslutningskylling i “Langt fra Las Vegas”, hvergang Khader ændrer holdning i pressen (hæhæ)
(2.sæson, 1.afsnit)

Ja, det er umuligt for vælgerne at forstå og tage seriøst – min holdning er at styrken ved en dronningerunde som en bedre forhandlingsplatform ikke er så god som styrken ved at snuppe vælgere fra V og K.

Hvoromalting er så skulle Ny Alliance have valgt én model og holdt sig til den.

Men det underkender selvfølgelig ikke det grundlæggende postive i Ny Alliance’s politik – men blot en lidt famlende valgkamps-teknik.

Som jeg ser det er der åbenbart ikke lydhørhed hos andre end Ny Alliance for rettidig omhu for Danmarks fremtid – hvis ikke vi gør noget nu mens vi har midlerne – så kommer straffen senere, hvor vi måske ikke har midler til at gøre noget – og så er det for sent at rette op uden virkelige smertelige tiltag.

“vi har det jo så godt – så hvorfor lave det om” sagde flokken der sad på 1ste klasse og kørte mod afgrundens rand. Tænk at man ikke kan tage ved lære af fortidens fejl…

Nej det eneste rigtige er at give Ny Alliance en stemme og en chance, så er der da nogle af vores politikere der arbejder med fornuftige langsigtede mål – stedet for hovsa-løsninger og berørings-angst som eller præger billedet.

Lukket for kommentarer.