Kategorier

Jarls Blog debuterer i “Søndagsdebatten” på P1

Søndag var Jarls Blog inviteret i studiet hos DR’s “Søndagsdebatten” på P1 for sammen med Holger Ks gamle spindoktor direktør Peter Goll fra kommunikationsvirksomheden Geelmuyden.Kiese at vurdere ugens politiske begivenheder. Vi kom omkring Ny Alliances problemer, udsigten til en folkeafstemning om et eller flere af Danmarks EU-forbehold og til sidst rundede vi det igangværende primærvalg i New Hampshire, USA.

Hør udsendelsen her.

N.B. For folk med særlig interesse for det amerikanske primærvalg, så vil jeg godt anbefale to gode blogs. Min fellow-blogger David Troels Garby har en passion for amerikansk politik som han udlever på sin blog amerikansk politik. En anden meget kompetent iagttager af amerikansk politik er Peter Kurrild-Klitgaard, som leverer gedigen analyse på www.punditokraterne.dk

Kategorier

Samuelsen slås med vindmøller

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen den 5. januar 2008.

Tre måneder. Så lang tid giver Ny Alliances landsformand Leif Mikkelsen sig selv og sine partifæller at få vendt den efterhånden synkefærdige skude. Men er det ikke skønne spildte kræfter? For mens Mikkelsen og Naser Khader p.t. er på rundtur i medierne for at tale en positiv stemning op blandt partiets tilbageblevne græsrødder, der kan puste lidt troværdighed i projektet, ja så insisterer Anders Samuelsen på at diskutere og forsvare Lars Kolinds opsigtsvækkende og spøjse forslag om 40 procent flad skat på Fyn. Ifølge Samuelsen, så er Kolind tilsyneladende blevet groft misforstået, da forslaget blot skulle illustrere, at en lavere marginalskat generelt skaber mere økonomisk dynamik. Kastrationen af Kolinds politiske troværdighed var således et udslag af mediernes og politiske modstanderes onde vilje. Måske var Kolind derfor også helt uden skyld, da han lidet ydmygt bemærkede, at hvis han blev valgt til folketinget, var han ikke helt sikker på om det var værd at sidde valgperioden ud. Ikke desto mindre var Kolind ingenlunde i tvivl om, at hans ganske få politiske meritter ufortalt, kunne gøre det bedre end selveste statsministeren.
Det er i grunden gådefuldt, hvorfor Samuelsen kaster sig ind i en endegyldigt tabt debat om flad skat på Fyn, for dermed at fremstå som en Don Quixote, der slås med vindmøller.
Khaders lederevner debatteres fortsat, men det hidtil eneste alternativ, Samuelsen, demonstrerer nu, at han er endnu mere politisk tonedøv.
Mon der går hele tre måneder, før Ny Alliance lukker ned?

Kategorier

Fogh styrer mod et indgreb

Blogklumme torsdag den 3. januar 2008.

Det er en kold tid, som vi lever i '“ også på det offentlige arbejdsmarked, hvor alt fortsat peger i retning af en konflikt. Finansminister Lars Løkke Rasmussen havde ellers stort held med lige før jul at få solgt en aftale om mere i løn til de offentligt ansatte til Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt. Den bedrift kan man roligt kalde for et svendestykke for den ny finansminister. Til gengæld var der ikke indlysende fordele for Thorning, for at gå med i aftalen. Den blev heller ikke ret gammel, før S-lederen lagde afstand til den igen, og distanceringen øges i takt med dens manglende popularitet. For problemerne med de forestående overenskomstforhandlinger ser '“ trods aftalen – ikke ud til at forsvinde.
Aftalen formildede ingenlunde sindene hos de offentligt ansattes faglige organisationer og deres førerhund FOA-bossen Dennis Kristensen. Den blev set som et forsøg på, at fodre hunden med sin egen hale. Der kom ikke nye penge til medarbejderne. Det offentliges lønefterslæb er på 25 pct. i forhold til det private arbejdsmarked, og dermed står barometret på konflikt med strejker osv. lyder analysen i organisationerne.
Barometeret er faldet yderligere et par streger efter at Fogh i sin nytårstale reelt gav dem ansvaret for, at de med deres lønkrav risikerer at ødelægge dansk økonomi. Med sit udfald baner statsministeren vejen for folkelig opbakning til, at folketinget griber ind i overenskomsterne i foråret. Det mest spændende bliver, om Socialdemokratiet medvirker til det.

Update!

Foghs strategi ved i sin nytårstale at lægge pres på fagbevægelsens ledere og indirekte true med et indgreb lader til at virke. Nu kritiseres FOA-bossen af sine egne fæller i fagbevægelsen for at være for hård i sine udmeldinger. At føre krigen over i fjendens lejr har til alle tider været et meget effektivt middel!