Kategorier

Halv oprejsning til Madam Mim

'Far' kom hjem i dag, og der blev uddelt skideballe både til Madam Mim (Birthe Rønn Hornbech) og Hexia De Trick (Karen Jespersen), som havde lavet sådan frygteligt ballade i regeringen under hans fravær:

Madam Mim slap – som sædvanligt '“ ikke for skældud fra sin statsminister Anders Fogh Rasmusen. Som minister er hun sat i verden for at forsvare regeringens rets og udlændingepolitik '“ også selvom, at Rønn ikke bryder sig om den. Det er især derfor, at hun har så store problemer med '“ og ved '“ at være minister. Beslutningen om at udvise de terrorsigtede – men ikke ved nogen domstol dømte – tunesere '“ er en praksis, der bryder med al juridisk sædvane. Rønn “har haft det skidt med' at have skrevet under på denne såkaldte “administrative udvisning”. Sådan må det vel være, når man, som hun, i et halvt århundrede med brask og bram nede i og udenfor folketingssalen har forfægtet retsstatens principper.

Men nu vedstår Birthe Rønn '“ blandt andet efter en personlig samtale med Fogh – sin underskrift på beslutningen. Integrationsministerens i offentligheden udtrykte betænkelighed var for øvrigt 'en smutter', forklarede Fogh de fremmødte journalister på sit første pressemøde efter hjemkomsten fra sin afrikanske turné.

Rønn blev endnu engang belært af far om, at hun som minister ikke er leder af en studiegruppe til trods for, at Fogh gav den for de fleste indlysende indrømmelse, at Rønn 'ikke var en helt almindelig minister'. Det er så sandt – så sandt.

Men så kunne Rønn, da glæde sig over, at der også var spanking til Hexia De Trick. Statsministeren har været ret så vred over, at de to damer i hans fravær i offentligheden har udstillet uenigheden i regeringen om, hvordan man håndterer retssikkerheden for udlændinge her til lands. Der var således også verbale tæsk til de to på gruppemødet, men også på statsministerens pressemøde.
– Det er fuldstændig uacceptabelt at kaste sig ud i offentlige skænderier på den måde. Hvis man er uenig med hinanden ordner man det på et ministermøde – ikke i pressen, sagde statsministeren, der betonede, at han havde haft begge ministre til samtale.

Fogh gav i øvrigt i samme ombæring Claus Hjort Frederiksen en afklapsning for entydigt at tage Karen Jespersens parti i sagen, og bidrage til balladen og splittelsen af partiet. Det var jo ligesom hende, der startede al balladen ved at kritisere/angribe embedsmands-rapporten om myndighedernes planer for håndtering af ekstremististiske muslimer. Hjort tager det næppe så tungt.

Alligevel må man derudover konstatere, at Hexia De Trick har fået den første rigtigt store skideballe af far, og derfor må Madam Mim samtidigt notere sig en halv oprejsning på den konto. Om det så får nogen betydning for hvor flink Ralf Pittelkow er over for regeringen i sin næste klumme i Jyllands-Posten? Tjah, der må vi vente at se!

Der er vist ingen, der i ramme alvor forestiller sig, at dette drama slutter, før end at Fogh forlader dansk politik, og begge de to damer bliver hældt ud af regeringen. Men det ville på anden side næsten være synd. For underholdningværdien.

Fogh sagde dog sidst på pressemødet, at han “ikke ville gøre mere i sagen”. (Lang pause) Og afsluttede så med: “DENNEGANG!”

Dette tolker de fleste iagttagere som Foghs sidste advarsel til Rønn. Men jeg anser det for at være noget nær naturstridigt, hvis hun holder sig i skindet. Så man kan godt så småt rundt omkring på redaktionerne begynde at skrive hendes politiske nekrolog.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Halv oprejsning til Madam Mim”

Kære Jarl,

Du skriver:

“Det var jo ligesom hende, der startede al balladen ved at lække embedsmands-rapporten om myndighedernes planer for håndtering af ekstremististiske muslimer til hendes mands arbejdsplads – Jyllands-Posten.”

Det er altså ikke korrekt. Enhver kan finde rapporten på nettet. Dér har den ligget siden juni. Og man må gå ud fra, at alle involverede ministerier har tygget den godt og grundigt inden den blev udsendt.

http://www.nyidanmark.dk/NR/rdonlyres/A797F73E-33E0-431A-9224-EE8BC39C932B/0/en_faelles_fremtid.pdf

vh
Christopher

vh
Christopher

Lukket for kommentarer.