Kategorier

Mögers midterstrategi

Ved at hæve beskæftigelsesfradraget og hæve topskattegrænsen vil regeringen og skatteminister Thor Möger forsøge at vinde midten tilbage. Spørgsmålet er, hvad SF-vælgerne siger til, at man fører borgerlig skattepolitik og derved bliver endnu et midterpolitik i rækken?

Læs min kommentar i “Information” om den nye ideologi “Leverpostejssocialismen”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Mögers midterstrategi”

Udmærket analyse ( beskæftigeleesfradraget skal hæves og ikke sænkes som du også skriver i Information ) men for at blive et midterparti skal finansieringsdelen af en skattereform jo også være på midten og det er der jo ikke lagt op til som du selv redegør for.

Skattepolitik er både finansiering og lettelser og de skal ses i sammenhæng.

God analyse.
Möger’s indpakning af forslaget i en retorik, der mest af alt virker som levninger fra den sidste DKP første maj tale (kedeldragter,leverpostejmadder,værktøjsbælte,uniformer,hårdtarbejdende,tidligt) tænder åbenbart et lys hos nogle, I Politikkens opbakningsleder d.19 hedder det til sidst ‘folk i rengøringskitler og kedeldragter’ , men virker nu mest som sidste udkald fra i går.
Hertil kommer, at Möger ikke selv er i stand til at aflevere poesien med revolutionær svung, han virker mest som en der er i tvivl om budskabet og slet ikke selv kan spise indpakningen.

Thor Möger får nu heller ikek meget hjælp af partifællerne såfremt det gælder om at erobere ‘de blå socialdemokrater’. Senest igår komm SF’s gruppeformand på gevaldig glatis, da jhun foreslog Kirkeminsteriet omdøbt til Livsanskuelsesministeriet, angiveligt for at tilgodese landets hastigt voksende muslimske befolkningselement, (sådan blev det ihvertfald udlagt i MSM). Det er nok ikke nget der får ‘de blå socialdemokrater’ til at flokkes om SF.

Thor Möger mangler og fortælle, hvor finansieringen af den bebudede skattereform skal komme fra, som kun skal komme dem der smører leverpostejmadder til gode.
Når han bliver spurgt om, hvor pengene skal komme fra er han ikke i stand til at give et kvalificeret svar, men efterlyser “gode ideer”.
Det er det sædvanlige med SF, deres ideer er fyldt med luft uden nogen substans.

SF ligner mere og mere en underafdeling af Socialdemokraterne, og det er ikke til at se hvad de har fået igennem i regeringen. Ole Birk Olesen ramte plet i torsdags i Debatten, da han sagde der findes to socialdemokratier. Et i regering, som forsøger at være ansvarlige, og et i opposition der bare kræver man bruger flere penge. Og det er SF så sprunget med på. Hvad bliver der af SF, hvis de også vil være midterparti? Kan de ikke lige så godt fusionere med Socialdemokraterne så?

#4 Jens

Vigsø Bagges stunt der forstod jeg intet af. Kirkeministeriet er jo ikke som sådan et forkyndende ministerie, da de ikke blander sig i hvad præster siger. De står for nogle overordnede rammer og bureaukratiet i kirken. Noget de ikke står for hos andre religioner, så skal muslimer, buddhister, jøder, hinduer og andre til at frygte for et SF i fremtiden der vil sætte regler op for hvordan de tilbeder deres Gud(er)?

4. Hvis de er “blå socialdemokrater”, der ligger inden på midten og hælder imellem Venstre og Socialdemokraterne, hvorfor er det så interessant hvad Vigsø Bagge fra SF sagde, siger og føler? Hun tilhører hverken det eller det andet.

Der er ikke meget op og ned i hvad regeringen har bevæget sig ud i mht. skatten.

Der er ingen overskud på finansloven at dele ud af og antallet af fradrag der kan begrænses/fjernes er gennem den seneste reform, samt finansloven luget ud.

Effekten ligger som de fleste økonomer er enige i, gennem lavere topskat eller højere grænse for den. Det er også det billigste, men selv her vil det koste provenu og hvis man ikke vil reducere rentefradraget/ophæve skattestoppet er det svært at se hvor pengene skal komme fra.

Skal beskæftigelsesfradraget øges, koster det endnu mere, så det virker som om man har gjort regning uden vært.

I øvrigt er det farligt blot at mindske skatten i bunden, da det også påvirker de højere indkomster, da skatteskruen bliver stejlere:

http://www.dn.se/debatt/jobbskatteavdraget-gor-att-manga-arbetar-mindre

Det er fuldstændig hen-rivende at høre den priviligerede unge Thor Petersen, “vor” skatteminister '“ der selv hverken har en uddannelse eller et folkeligt mandat bag sin tilstedeværelse i Folketinget/ sin ministerpost '“ tale om leverpostej-smadder, kedeldragter og søndagsvagter og så i øvrigt belærende gå i rette med enhver interviewer, der udspørger ham.

Undskyld, at jeg føler mig noget pikeret, både over den magt han er blevet tildelt, og måden han taler om mig/os “helt almindelige danskere” på.

Normalt bryder jeg mig ikke om øgenavne for vores folkevalgte, men morede mig alligevel i starten over betegnelsen “studentermedhjælperen”. Nu er smilet imidlertid stivnet i en grimasse.

@6 Rasmus Kristensen

Jeg forstod heller ikke en meter af dette ‘stunt’ fra Vigsø Bagge, men ikke desto mindre udførte hun det altså. Måske hun var inspireret af kronikken af Morten Bødskov, Thor Möger og Morten Østergård, hvori de kaldte til ny rød kulturkamp??

@7 David Garby

Nu var udgangspunktet i Jarls indlæg altså, at det var Thor Möger (SF) der med sit skatteudspil prøvede at ‘vinde midten’ (eller de blå socialdemokrater) tilbage i folden.

Lukket for kommentarer.