Kategorier

Glistrup, Adam Smith og Benn Q. Holm i 'Cordua & Steno' torsdag

Mogens Glistrup fik en af de mærkeligste skæbner i dansk politisk historie. I år er det 40 år siden, at Fremskridtspartiet tordnede ind i Folketinget med 28 mandater, og manden portrætteres i denne måned i en ny film. Vi har Flemming Chr. Nielsen i studiet, som nu genudgiver sin biografi om den bornholmskfødte skatteadvokat. Det er i 1. time af Cordua & Steno på Radio 24Syv.

Til efteråret ændrer Folketinget spilleregler for de politiske debatter. Fremover vil man kunne se oppositionens leder Lars Løkke Rasmussen  tørne sammen i duel med statsminister Helle Thorning-Schmidt. Vi har talt med Folketingets formand Mogens Lykketoft (S).

Adam Smith er med sine frihandelsidéer og beskrivelsen af markedsmekanismens 'usynlige hånd' en af grundlæggerne af den økonomiske videnskab. For nylig udkom hans hovedværk 'Nationernes Velstand' for første gang siden 1779 på dansk. Vi har professor Peter Kurrild-Klitgaard, som tidligere har skrevet en biografi om den skotske økonom og moralfilosof, i studiet til en snak om Smith og hans banebrydende ideer.

Forfatteren Benn Q. Holm har skrevet adskillige bøger om sin egen generation, der er født i årene efter 1960. Nogle af bøgerne er inspireret af hans egen ungdom i København i 1980'erne og 1990'erne. Hans omgangskreds tæller også kendte kapitalister, som Holm kender fra sin fortid i Konservativ Ungdom i København (KUK) i firserne, hvor han meldte sig under den såkaldte 'anarkokapitalistiske' fløjs faner. Mød   Benn Q. Holm sidst i 2. time, hvor han fortæller om sit eget forhold til politik.

Da dette er en optaget udsendelse, så kan lytterne desværre ikke ringe ind. Men skriv gerne til os på vores Facebookside 'Cordua & Steno'.

Hør hele 1. time om Mogens Glistrup og interview med Mogens Lykketoft her

Hør hele 2. time om Adam Smith og siden forfatteren Benn Q. Holm her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718