Kategorier

Politikerlede, ineffektiv ulandsbistand og Pind, Villo, Weide & Banjobanden i Cordua & Steno torsdag

Justitsministeriets departementschef er sendt hjem og kan afvente et tjenstligt forhør. Dansk politik har – efter at den sidste nytårsraket er fuset ud – atter lagt sig i skandalesporet. I Sverige kræver en repræsentant fra Miljøpartiet 'kønsneutral snerydning'. Vi håber at få en forklaring via en telefon fra Stockholm. Disse aktuelle emner og meget mere vender fra kl. 10.05 i Cordua & Steno torsdag på Radio24Syv.

80 pct. af ulandshjælpen virker ikke. Det konkluderer professor Christian Bjørnskov, Ã…rhus Universitet efter at have læst sig igennem de evalueringsundersøgelser, der foreligger. “Et ekstremt synspunkt”, mener udviklingsministeren. Selv pointerer Bjørnskov at han blot fremlægger videnskaben på området. Mød Bjørnskov kl 10.30.

'Banjobanden er tilbage'. Sådan skrev bl.a. Søren Pind på Twitter, da Enhedslisten efter det nyligt afholdte kommunalvalg kunne besætte teknik og miljøborgmesterposten i Københavns kommune. Et borgmesterområde som venstremanden i øvrigt selv i otte år røgtede på samme rådhus. Men hvad var banjobanden for en størrelse?   Vi skruer tiden tilbage til starten af firserne, da et af Pinds politiske forbilleder Overborgmester Egon Weidekamp (S), var i konstant og hård kamp med bz'ere og aktivister og ikke mindst '“ Enhedslistens forgængere '“ Venstresocialisterne (VS), som på det tidspunkt havde en markant byplanborgmester Villo Sigurdsson, som nogle mener, var styret af en banjobande. Mød Pind og Villo til en snak om Weidekamp, hans tid og byplanlægning i København før og nu. Det er først i 2. time.

Kun 36 pct. af befolkningen har tillid til politikerne. Det er ny bundrekord i nyere tid. Hvordan kan det gå til? Vi spørger Bertel Haarder Næstformand for Folketinget. Det er kl 11.35.

Hør hele 1. time bl.a. med Christian Bjørnskov her

Hør hele 2. time med Villo Sigurdsson og Søren Pind om Egon Weidekamp samt Bertel Haarder her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718