Kategorier

Stine Bosse, EU-arkitekten Schumann, F. A. Hayek og værdipolitik i et asatroende Danmark i Cordua & Steno Kristi Himmelfartsdag

Erhvervskvinden Stine Bosse blev for for nyligt valgt til formand for Europabevægelsen. Hvad vil hun gøre for at fremme den europæiske sag, og hvad siger hun til den mere euroskeptiske drejning som store dele af meningsdannelsen tager i disse år?

Hør med i Cordua & Steno i en særlig Kristi Himmelfartsdags udgave kl. 10.05 på Radio24syv.

Robert Schuman  voksede op som tysker, men blev fransk politiker. Siden blev han en af arkitekterne bag Kul- og stålunionen, som med tiden udviklede sig til EU. I de gamle EF-lande hædres han som stor og visionær statsmand, men herhjemme er han næsten ukendt. Hvem var han, og hvad udrettede han? Vi spørger Uffe Østergaard, der bl.a. er professor i europæisk idéhistorie.

Nobelpristageren i økonomi 1974 østrigsk-britiske Friedrich August von Hayek var en af det 20. århundredes vigtigste økonomiske tænkere. Han var liberal, længe før det blev moderne og var tidligt en hård kritiker af kollektivisme både socialisme og fascisme og af al politisk indblanding i markedsøkonomien. Vi taler med Børsens debatredaktør Christopher Arzrouni  om Hayek og hans idéer.

Hvad var der egentlig sket, hvis kong Harald Blåtand omkring år 965 i stedet for omvendelse til kristendom havde smidt Slesvigs biskop Poppo og de missionerende munke ud af landet, sådan at danskerne havde fortsat med at dyrke asa-troen op til vores tid? Og hvordan ville den værdipolitiske kamp udspille sig i et demokrati, hvor man følte sine værdier truet af 'mellemøstlige guder' herunder Jesus? Det forsøger forfatteren og journalisten Jakob Brodersen  at skitsere i sin nye roman 'Han gjorde danerne frie'. Han er gæst sidst i programmet, der i anledningen af markeringen af denne mellemøstlige guddommeligheds himmelfart er optaget på forhånd.

Som altid er man meget velkommen til at kommentere programmet på Facebooksiden  Radio24syv – Cordua & Steno.

Hør 1. time med Stine Bosse, Europabevægelsen og siden Uffe Østergaard om Robert Schuman her

Hør 2. time med Christopher Arzrouni om F.A. Hayek og siden Jakob Brodersen om et asatroende nutidsdanmark her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718