Kategorier

Økologisk sult, kronprinsen vs. doping, og Viggo Kampmann i Cordua & Steno torsdag

Programmet blev sendt 18. august 2016

OL i Rio er ved at synge på sidste vers.   Til trods for en flot medaljehøst til Danmark, så har legene været skæmmet af endnu en omgang med dopingspøgelset. Forud for legenes begyndelse stod Danmarks kronprins Frederik og skulle forklare, hvorfor han sammen med resten af prinserne og prinsesserne i den Internationale Olympiske Komité ikke ville udelukke Putins russiske dopingatleter. Kan vores kongehus holde til at skulle stå model til det? Og var det ikke lige netop den situation, som politikere og offentlighed forinden advarede kronprinsen kraftigt om, at han kunne komme til at sidde i, da han mod alle råd insisterede på at lade sig vælge ind i IOC' dubiøse cirkus? Vi diskuterer det med en af kronprinsens største forsvarere i sagen nemlig Søren Espersen fra DF.

Det er i Cordua & Steno torsdag kl 10.05 på Radio24syv, hvor vi forinden vil uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

Alternativet tror ikke på de almindelige økonomiske regnemetoder, som blandt andet når frem til, at hvis man nedsætter arbejdstiden til 30 timer om ugen, så behøver vi ikke at ændre levefod. De økonomiske modeller udgør derimod 'en trussel mod selve det politiske liv og den nytænkende og frie debat, fordi så store dele af det politiske etablissement har ladet sig spænde for regnemodellernes vogn. Og dermed har de '“ sikkert ubevidst '“ underlagt sig selv og deres politiske ansvarstagen en tiltagende neoliberal økonomisk tænkning', skrev Alternativet for nylig i Politiken. Økonomen Lars Christensen forstår ikke, at Alternativets politikere, sådan uden videre afskriver den 'økonomisk videnskab' og peger på, at finansministeriets regnemodeller faktisk ikke har ændret sig over årene, som Alternativet hævder. Vi debatterer Alternativets syn på den økonomiske videnskab mellem partiets finansordfører Josefine Fock og Lars Christensen.

Man må ikke håbe, at trenden med økologi breder sig alt for meget til resten af verden, for så risikerer vi ifølge Bjørn Lomborg både sultkatastrofer og ryddede regnskove. For verden mangler kapacitet for at kunne mætte alverdens munde med økologiske fødevarer. Så hvorfor i alverden skal danske politikere bruge skattekroner på at udbrede økologien, når det på et tidspunkt vil nå en grænse? Der blev fx afsat  2,4  milliarder  kroner  til  økologi  fra  2009  til  2015.

Vi spørger folketingspolitikerne  Simon Kollerup fra Socialdemokraterne og Henrik Dahl fra Liberal Alliance.

Statsminister Viggo Kampmann leverede i 1960 Socialdemokraternes bedste valgresultat siden krigen på hele 42,1 pct. under sloganet 'Gør Gode Tider Bedre'.   Som en meget indflydelsesrig, initiativrig og effektiv finansminister havde han æren af en massiv udbygning af velfærdsstaten blandt andet med indførelsen af folkepensionens i 1957 og en økonomisk udvikling, der på få år skabte fuld beskæftigelse og markante fremskridt i levefoden for alle. Men halvandet år efter valget var det slut. Kampmann måtte gå af på grund af en hjertelidelse, men der gemte sig også andre årsager til, at   hans ellers smukke politiske karriere fik en brat ende. For statsministeren havde det blandt andet med ind imellem pludselig at forsvinde. Vi taler med journalist Poul Smidt, der er forfatter til en helt ny biografi om Viggo Kampmann.

Har du idéer, spørgsmål eller kommentarer til programmet eller vores gæster så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det hele!

Hør 1. time med Søren Espersen og debat mellem Josefine Fock og Lars Christensen her  

Hør 2. time med debat mellem Simon Kollerup og Henrik Dahl og siden Poul Smidt om Viggo Kampmann her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718