Kategorier

Social sammenhængskraft, faglærte unge finder jobs, fætre-kusine-ægteskaber, Europarådets formand på pampertur til Syrien, mulig svensk støtte til Saudi-Arabien i FNs kvindekommission samt Montenegro nyt medlem af Nato i Cordua & Steno

Programmet blev sendt den 27. april 2017

Kommentator og klummeskribent Noa Redington angreb søndag i Politiken i Politiken begrebet ”den sociale sammenhængskraft”. At en social organisme hænger sammen er i sig selv ikke godt.  Der er masser af sammenhængskraft på Sicilien med mafiaen og den katolske kirke, hvad der ikke er værd at stræbe efter. Kvindefrigørelsen var et opgør med den sociale sammenhængskraft.

Redington uddyber synspunktet i Cordua & Steno i morgen torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Unge mennesker med faglærte uddannelser er langt bedre til at komme i job efter endt uddannelse end unge med en videregående uddannelse i bagagen. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening. Vi får Jannik Bay fra DA i studiet.

Blandt nogle indvandrere fra Mellemøsten har man i nogle år registreret forholdsvis mange fætre-kusine-ægteskaber. Der opstår dog problemer, da der i disse ægteskaber fødes en markant flere børn med handicaps. Skal man fra samfundets side forsøge at regulere indgåelsen af disse ægteskaber mere end man gør i dag? Vi får en debat om det.

2. time.

Dagbladet Information kunne forleden berette, at medlemmer af Europarådets Parlamentariske Forsamling nu forlanger, at rådets spanske formand træder tilbage. Tilsyneladende har han har mødtes med Syriens præsident og notoriske menneskeretskrænker Bashar al-Assad på en russisk-finansieret pampertur. Venstres  Michael Aastrup Jensen kalder krisen den største i Europarådets historie. Vi har en telefon igennem til Strasbourg i Frankrig for at høre nærmere om sagen.

Den svenske frokostavis Expressen undrede sig forleden over, hvad mon den svenske regering med sin selverklærede feministiske udenrigspolitik mon havde stemt ved en hemmelig afstemning i FNs økonomiske råd, hvor det stærkt konservative Saudi-Arabien blev valgt ind i FNs kvindekommission? Men det vil Udenrigsdepartementet i Stockholm ikke svare på. Hvorfor mon ikke? Vi får en analyse af journalist Staffan Dahlöf.

Montenegro er på vej ind i Nato, og det sker ikke uden ballade. Især det serbiske mindretal i landet er imod medlemskabet og i det hele taget er både Serbien og Rusland utilfredse. Nogle mener at Montenegro er blevet en testzone i en geopolitisk konfrontation mellem Rusland og Vesten. Og vil Rusland igen finde på at hævne sig på Nato og Montenegro med hacking? Vi får en analyse af Berlingske sikkerhedspolitiske korrespondent Kristian Mouritzen.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Skriv til os med et bud på en modtager eller med tips og idéer og kommentarer til programmet og vores emner og gæster.

Hør hele 1. time bl.a. med debat om fætter-kusine-ægteskaber her 

Hør hele 2. time bl.a. med Kristian Mouritzen om det ny NATO-land Montenegro her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718