Kategorier

BTs chefredaktør er for personligt involveret

Det er en gammel nyhed, men her er afsløringen: BTs chefredaktør Arne Ullum kender ikke sin besøgelsestid og ved ikke, hvornår at et slag er tabt. Avisens øverste ansvarlige leder demonstrerede i aften i det foreløbige seneste akt i sagen om Morten Messerschmidts famøse Tivoli-besøg, at han åbenbart har tabt overblikket og er for personligt involveret til at varetage BTs interesser.

For et par uger siden skrev en af Arne Ullums skrivekarle, at Morten Messerschmidt havde “hyldet Hitler i Tivoli” ved bl.a. at have sunget nazisange. Ikke én men flere. Det viste sig at være løgn. Messerschmidt havde sunget første vers af den tyske nationalsang. Alt andet er udenomsnak og spin.

BT har forlængst trukket i land på flere områder, bla. at Messerschmidt skulle have råbt 'Sieg Heil'. Messerschmidt indrømmer dog, at have løftet armen, men ikke til nazihilsen. Tilbage er, at parterne, som her til aften har indgået et forlig, kun er enige om, at politikeren har været stang-bacardi i restaurant Grøften hin april dag. Det burde ikke være nok til at ende på forsiden af en avis '“ selv ikke Baby Times.

Hverken Messerschmidt eller BT havde nogen interesse i at føre retssagen, der ellers kunne have været ganske underholdende. Politikeren vil med et forlig vende tilbage til DF og formentlig blive genvalgt ved næste valg. Arne Ullum '“ som siden at hans løgnehistorie faldt fra hinanden har været til grin i hele dagspressen og det politiske miljø – har også en interesse i et forlig, hvor man kunne redde lidt af æren. Så ærekær er Ullum, at han aldrig har forsømt et øjeblik til at forfalde til lav manipulation som var han en simpel propagandist eller andenrangs-spindoktor. BT mener sig ellers berettiget til at blive opfattet som et organ til almindelig oplysning og derved ret til momsfritagelse. Det kan vist diskuteres med deres farceagtige demonstration af faget journalistik

Bent Falbert på Ekstra Bladet '“ som jo har en vis erfaring med den slags sager '“ mente på TV2 News tirsdag aften, at BT ville have haft en dårlig sag i retten

Nuvel! Parterne fandt til rette, og alle skulle være glade, men så insisterer Ullum i TVavisen her til aften på at fortolke forliget på en måde, der skaber yderligere forvirring:

Politiken skriver:

I TV-Avisen kl. 18.30 bidrog Arne Ullum til endnu et kapitel i den strid om ord, der ellers så ud til at være afsluttet:

-Morten Messerschmidt er ikke nazist. Men han har hyldet Hitler i en kæmpebrandert, hvilket er usædvanligt dumt, men det gør ham ikke til hverken nazist eller nazisympatisør, sagde chefredaktøren.

“Hyldede Hitler”, ja det var hvad BT skrev på forsiden og startede balladen. Med Ullums idiotiske insisteren på at have vundet en tabt sag, blev der skabt fornyet tvivl om, hvem af de to parter, der har ret i det vigtigste spørgsmål: Hyldede Messerschmidt overhovedet Hitler i Grøften: Ja eller nej!

DF-toppen er velbegavede mennesker, og de skal derfor ikke nyde noget af at have Ullum rendende rundt med sin maniske fremturen om at have skrevet en korrekt historie fra starten. Hvorfor tage den risiko?

DR skriver:

– Vi antog, indtil vi så TV AVISEN klokken 18.30, at Morten Messerschmidt og B.T. havde indgået en aftale. Derfor blev vi overraskede og chokerede over, at Arne Ullum fremturede og påstod, at Messerschmidt hyldede Hitler i en kæmpe brandert, skriver Kristian Thulesen Dahl i en pressemeddelelse.

– Såfremt Arne Ullum og B.T. fastholder deres beskyldninger, som de blev fremsat i TV AVISEN, må vi anse forliget som brudt fra B.T.’s side, hvorfor vi desværre ser os nødsaget til at afvente nærmere afklaring mellem Morten Messerschmidt og B.T., siger han.

Det er synd for Messerschmidt, men jeg tror efterhånden ikke, at der er nogen vej udenom for ham end at få renset sig selv og få dømt Ullum med piber og trommer i byretten. For Ullum kan åbenbart ikke finde ud af at holde sin kæft, selv efter at have tabt slaget i medierne om troværdigheden.

Hvis jeg sad i det Berlingske Officins bestyrelse, så ville jeg udskifte Ullum som chefredaktør. Han er helt tydeligt alt for personligt involveret i sagen, og det slører i dette tilfælde dømmekraften.

Læs DRs omtale af duellen i TV-avisen tirsdag kl 18.30

Læs Netavisen 180graders artikel om sagen.

Onsdag formiddag afspillede statsradiofoniens P2 “Das Lied der Deutschen” i en strygerudgave af Joseph Haydns smukke melodi. Dvs. hvis man nedsynker til Ullums debatniveau, så har selveste Danmarks Radio i dag kl. 9.30 hyldet Adolf Hitler i æteren. Unverschämt!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “BTs chefredaktør er for personligt involveret”

Enig – Ullum må gå. Det er jo fuldstændigt sindsygt at manden skriver under på en aftale og bryder den tre-fire timer senere. Han er fanedme en nar.

Ja, han er virkelig en narrøv, ham Ullum.

Det er rendyrket ondskab. Man kan næsten se den lille engel som sidder på Ullums ene skulder og siger: “Nej, nej, Arne. Du lyver, og du ødelægger Morten Messerschmidts politiske karriere. Gør det ikke!” Og fra den anden skulder lyder det: “Op i røven med Messerschmidt. Ja, du smadrer hans karriere, men her handler det om dig og dit liv. Og hvis du går ned på det her, så kan du sgu’ lige så godt trække en politiker med i faldet. Det elsker I journalister jo.”

Ullum lytter selvfølgelig til djævelen.

Her har vi at gøre med en særdeles skruppelløs person. Hvis der er nogen på B.T. som siger: “Min chef har psykopatiske træk,” så er de nok ikke helt galt på den.

Arne Ullum er en ærekær, bedrevidende, opstyltet nar. Han bliver ved med at sige, at første vers af den tyske nationalmelodi, “Das Lied der Deutschen”, er en nazisang, selvom utallige tyske-og danske eksperter siger det modsatte og på trods af, at den almindelige tysker slet ikke har den opfattelse. Hvad kender Arne Ullum til Tyskland, det tyske sprog og den tyske nationalmelodi, der kan berettige, at han fører sig frem som den store ekspert. Jeg har de sidste 15 år fulgt lige så meget med i tyske medier som i danske, læst og studeret sproget, og jeg ved, at det – i bedste fald – kun er enkelte ældre tyskere, der får naziassociationer, når de hører “Das Lied der Deutschen”. Det, den almindelige tysker tænker på, er fodbold og håndbold-(VM), glæde, positiv nationalisme og intet andet.
Desuden bliver Ullum ved med at sige, at Messerschmidt “hyldede Hitler”. Bortset fra, at 100 tilstedeværende ikke har set Messerschmidt gøre noget, kan man nok stille spørgsmålstegn ved, om det kan kaldes hyldest af én af verdens mest brutale diktatorer, hvis en hønefuld mand stikker hånden i vejret under et drikkegilde.
Vil Arne Ullum virkelig ødelægge en ung politikers lovende karriere p.g.a. egen stolthed? Selvom han måtte vinde en retssag – hvilket jeg personligt er sikker på, han ikke ville – mener et flertal i befolkningen under alle omstændigheder, at Messerschmidt har været udsat for en usmagelig hetz.

Deutschlandlied stammer fra 1841, og er følgelig ikke en nazisang, den er en nationalhymne, romantisk og måske lidt gammeldags højttravende,
melodien er efter min mening smuk og jeg er altså ikke nazist. Utroligt, at redaktører, journalister og kom. politikere kan være så uvidende.

Den største hyldest en idiot kan give det tredie riges fører er vel et medlemskab af hans kriminelle organisation.

En sådan hyldest gav tidligere patiformand for SF Gert Petersen under besættelsen. Gert Petersen fandt det ikke moralsk forkert at indløse et medlemskab af Hitlier Jugend. Han har begefter undskyldt sig med sine lave alder (han var 16år) – men en tåbelighed kommer sjældent alene. Bagefter meldte han sig under en anden stor massemorders faner, nemlig Stalins, og forblev stolt og loyal medlem af dette rædselskabinet DKP frem til 1958, hvor han altså ikke var 16 år længere. Herefter gik turen til tops i SF.

At BT kan koge suppe på at et mand i fuldskab har løftet højre hånd, alt i mens han har placeret venstre under næsen for at vise hvor latterlig Adolf Hitler så ud er latterliget, uanstændigt, ja helt grotesk. Det er faktisk med til at devaluere værdien af fremtidig berettigede kritik af oprigtige nazisympatisører.

Jeg vil opfrordre BT, nu hvor pamfletten leder efter flere hår i samfundets suppe, at de tager fat i Sten Springborg. Jeg var i vinter vidne til at han op til flere gange på en aften løftede højre hånd til heil hilsen, ja sågar iført naziuniform. Det hele foregik på Det Ny Teater, vist nok i en farce af den amerikanske instruktør Mel Brooks “The Producers”, og selv samme mand Mel Brooks har jeg også set i op til flere situationer heile. Ja, jeg har faktisk også set Chaplin og Jon Cleese, og han lavede i udover løftede arm, pegefinger under næsen også strækmarch.

Uha, lille Orne, der er rigeligt at tage sig til på dit lille latterlige bonerte og ganske ligegyldige middagsblad, der af uransaglige årsager udgives af Det Berlingske Hus. Nå, hva pokker alle familier har vel et sort får, og Det Berlingske Hus har åbenbart BT. Men at ledelsen af et Berlingske Hus ikke sender Orne til skafottet, i en nødvendig renselsesproces, er mindst lige så grotesk som hele farcen om Messerschmidt.

Kan nogen – nogen!!! – forklare mig, hvordan BT på sin hjemmeside kan lægge en forside ud, hvorpå der står “blandet dom”. Blandet dom!! BT har tabt – tag nu og erkend det. Ubegribeligt, at de der slår aller hårdest til andre altid har enormt svært ved selv at erkende en – svinsk – fejl.

Lukket for kommentarer.