Kategorier

Khader integrationsminister inden to år – eller whisky til Jarls Blog

Opdateret tirsdag eftermiddag

Naser Khader bliver konservativ, skriver BT. Nyheden bliver offentliggjort om et par dage skriver BTs politiske kommentator Helle Ib, som så igen har fået en gedigen solo-historie. (Første gang var Ny Alliances stiftelse '“ og tillykke med det, Helle!)

Min ringhed har tidligere spået, at Khader endte med at blive konservativ. Det var ikke en analyse, der tog udgangspunkt i at finde ud af Khaders ideologiske ståsted, men snarere den kolde og simple kalkyle, at K kunne tilbyde politikeren mere end V i form af ordførerskaber og platform. Og ganske rigtigt:

Ifølge B.T.s oplysninger er det planen, at Naser Khader skal indtage rollen som sit nye partis ordfører i værdipolitiske spørgsmål som eksempelvis integration, udenrigspolitik og den globale værdikamp om demokratiske værdier kontra islamisme', skriver Helle Ib.

Jeg vil gerne lykønske Naser Khader med sit nye partimedlemskab. Det er derfor også en passende lejlighed til hermed stilfærdigt at ihukomme ham om vores hurtige væddemål i Grand Biografen i februar efter premieren på Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm 'Dagbog fra Midten' om Ny Alliances storhed og fald.

Khader var øjensynligt blevet provokeret af, at jeg i P1- Debat kategorisk havde afvist, at han nogensinde kunne blive integrationsminister i Danmark. Vi havde også lige set en dokumentarfilm, der kraftigt bestyrkede mig i min opfattelse af, at manden ikke er i stand til at lede noget som helst. Helt og aldeles uopfordret foreslog Naser mig hin aften og til min store forbløffelse et væddemål, om hvorvidt at han bliver integrationsminister inden for de næste to år. På højkant er en flaske god Single Malt Whisky.

Jeg vædder yderst sjældent, men dette væddemål turde jeg godt tage. Khader opfordrede desuden af eget initiativ pludselig 'One Gentleman Of The Press', nemlig journalist Bjarne Steensbeck fra Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion, der tilfældigt overværede væddemålet, til at være vidne i sagen, hvilket han intet havde imod.

Khader er med dagens nyhed måske nok et lille skridt nærmere en ministerstol, men jeg føler mig stadig rimeligt sikker på at vinde den flaske whisky, selvom alt kan ske i det konservative folkeparti. Det er jo immervæk partiet, hvor folk som Bendt Bendtsen og Carina Christensen er blevet ministre.

Opdateret tirsdag eftermiddag

Naser Khader blev interviewet af journalist Michael Børsting fra Politiken blandt andet om vores væddemål:

Politiken skriver:

Naser Khader afviser, at væddemålet har fundet sted.

 »Jeg ved ikke, hvem han er «, sagde Khader, da han mødte pressen på Christiansborg i dag.

Men der sidder et vidne ved bordet. Der var nogen, der overværede væddemålet, Naser Khader.

 »Det var dansk humor, men det tror jeg ikke, han forstod «.

Vil det sige, at du ikke regner med at få integrationsministerposten?

 »Det er jo ikke det, jeg går efter. Jeg går efter at få fred og ro «, understregede Naser Khader, som heller ikke ønskede at svare på, om han sender en flaske single malt whisky til bloggeren, nu hvor han afviser at gå efter ministerposten

—————-

Der ramte Naser Khader vist endelig bunden i sin politiske karriere. Hårdt presset forsøger han sig – lidt sølle efter min mening – med en primitiv taktik, hvor han helt benægter, at væddemålet har fundet sted.

Konfronteret med det faktum, at Børsting ved, at et særdeles troværdigt vidne (Børstings kollega Steensbeck) har overværet væddemålet, siger den nyslåede konservative politiker så pludselig, “at det var dansk humor”.

Hrmmm. Enten har væddemålet fundet sted eller også har det ikke. Det er dansk logik, hvis man må være så fri. At væddemålet var udtryk for “dansk humor”, er der næppe tvivl om. Det er væddemål jo i sagens natur, så det er ikke den skarpeste iagttagelse fra Khaders side.

Jeg ser dog for mig, at jeg nok ikke skal regne med at få whisky fra Khader. Det går nok. Jeg kan i virkeligheden også bedre lide øl og rødvin. Men nu var det også Naser Khader, der foreslog at væddemålet netop skulle gælde en flaske whisky.

At Khader nu også pludselig har glemt, hvem min ringhed monstro er, ja det tager jeg heller ikke så tungt. Efter de mange spørgsmål fra pressen om vores væddemål, så forstår jeg faktisk godt, at han helst vil glemme det hele og have både ro og fred.

Så tilbage er kun, at ønske et stort tillykke til Det Konservative Folkeparti med deres nyeste gruppemedlem. Måtte det blive til fælles lykke og gavn! 😀

Se også Berlingskes historie.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

45 kommentarer til “Khader integrationsminister inden to år – eller whisky til Jarls Blog”

Jamen tillykke med whiskyen, Jarl.

Jeg tror du har ret, men omvendt så er posten som integrationsminister jo en så speciel post, at det næppe er rent faglige kvalifikationer der bliver afgørende. Hvis jeg var ung minister-på-vej, ville jeg nødigt påtage mig jobbet, hvor man bliver kaldt racist/nazist/får brændt garage m.m.

Jo mere jeg tænker over det, desto mere tror jeg på at Khader vil kunne få posten hos de konservative. Det er vel den post med mindst konkurrence om, de konservative siger farvel til Per Stig og forhåbentligt Carina, så de mangler to ministre og har ikke vildt oplagte emner i folketingsgruppen. Dertil kommer der en betydelig signalværdi i at hente en indvandrer/muslim ind på posten – alt andet lige bliver Politikens kampagnejournalistik jo endnu mere patetisk derefter.
Og Khader har jo på den front stadig en vis popularitet i befolkningen. Næppe mange vil have ham som stats/finansminister, men lige præcis integration/værdi spørgsmål er han vel bredt set stadigt et godt navn.

Hvem vil være et stærkere kort på denne uriaspost for VK op til næste valg ????

Jeg kan ikke forstå at Naser Khader skulle ønske at blive minister, et job hvor man dagligt skal tage beslutninger og skære igennem, opgaver der jo, som man så i Guldbrandsens film, gør fysisk ondt på manden. Et job som minister ville jo være rendyrket tortur for ham. Nyd whiskeyen!

@ David Garby

Det er nu ikke mit indtryk at man som politiker med pistolen for panden er nødt til at træffe beslutninger. I et ministerium er der jo en departementschef og et helt departement bag ham der gladeligt træffer beslutninger.

Når jeg ser tilbage på de mennesker jeg har mødt i politik findes der såmænd rigeligt der kun sjældent har formuleret deres egne beslutninger og selv har behøvet at skære igennem. Man behøver vel bare sig Bendt Bendtsen.

Held og lykke til de konservative, med at få et utilregneligt folketingsmedlem. Skal nok blive sjovt.

For Khader selv kan det blive hårdt, da der til tider er ubehagelige beslutninger, men for de øvrige parter vil det nok være en god ting. Konservative får en politiker der bestemt ikke er en potentiel partiformand, derfor mister de intet ved at slide ham ned. Desuden gør hans baggrund at han aldrig kan kaldes racist. Det sidste har jeg så heller ikke hørt Birthe Rønn blevet kaldt, så de to kan nok komme til at minde om hinanden – ofte se lidt prisgivet og desorienterede ud foran kameraerne.

@4: Hvorfor skulle nogen kalde de Konservative racister?

@Hr. Cordua: Må jeg foreslå en Lagavulin 16 years…

(I øvrigt tror jeg godt man kunne have placeret Khader ideologisk tættere på konservatismen end på liberalismen. Dermed ikke sagt at Khader selv har gjort sådanne overvejelser. Meget simpelt sagt, så lader kultur til at overskygge frihed/politik i al Khaders egen tænkning om islam og lignende)

@5

En integrationsminister skal forsvare en stram udlændingepolitik og der kan komme enkeltsager hvor ministeren kommer i centrum. Rikke Hvilshøj blev udsat for et brandattentat.

Nej de konservative er ikke racister, men det var med tanke på integrationsministerposten.

Jeg grinte da jeg læste overskriften '“ men efter at have læst resten af indlægget og overvejet alternativerne, så er det vel ikke helt urealistisk at ofre Khader på integrationsministeriets alter?

På mange måder kan en dårlig ministerpræsentation vel næppe smitte af på moderpartiet, da Khader må betragtes som helt sin egen, uanset logo på visitkortet.

Jeg havde dog ikke i min vildeste fantasi have gættet at Khader selv ville ønske dette ansvar '“ men væddemålet vidner måske om en mand på en misson?

Naser Khader udtalte allerede for tre år siden: “Jeg har kun ét mål, og det er at blive integrationsminister.” http://kortlink.dk/6dfw
Man kunne måske forestille sig, at De Konservative under de samtaler, der åbenbart har ført til, at Khader bliver medlem af partiet, har lovet at arbejde for, han en dag bliver integrationsminister.
Personligt stoler jeg ikke på manden, og jeg mener ikke, han nogensinde har dokumenteret, at de beskyldninger, der blev rettet mod ham under valgkampen i 2007, var forkerte.
I øvrigt kan man more sig over, at den ellers så offentlighedsliderlige Khader på den ene side følte et behov for endnu engang at fortælle Helle Ib om sine epokegørende fremtidsplaner, og på den anden side nærmest flygtede fra pressen i går: http://kortlink.dk/6dfx Khader, der flygter fra pressen? A contradiction in term.

Man må da håbe, at regeringen trods alt tager deres ansvar tilpas alvorligt til ikke at lade Khader administrere et helt ministerieum.

Jeg sagde håbe. Ofre (jf indlæg 7) er et grimt ord i den sammenhæng, synes jeg. Man ofrer jo alle, der kommer i berøring med ministeriet, som også gerne skulle hjælpe til med at gøre Danmark til et attraktivt og enkelt land at komme til og arbejde i.

Der er andet i denne verden end islamisme. Trods alt.

I Danmark bliver han det i hvert fald ikke. Og skifter Naser ikke bare parti men også land og statsborgerskab tager det nok mere end to år før han kan blive integrationsminister andetsteds. Så også herfra tillykke med whiskyen Jarl.

Nyd den whisky, lige nu ligger K på 9,8% og det kan da kun gå nedad, med de tiltag de har gang i.
Khader kan godt have de menneskelige holdninger som er ok., men ikke de formidlende eller ledende, det er jo helt til grin, men det sander K nok. Se B.B. i dag se C.C. ligeså, det kan kun gå fremad, og det sker ikke med Naser K. Sorry

Tja, jeg ville nu nok alligevel bladre i tilbudsaviserne efter whiskytilbud….
Birthe Rønn bliver vel næppe siddende efter at Løkke tager over, så mon ikke posten bliver fri?
Skulle hun blive løsgænger har de jo stadig en stemmes flertal med DF, med Khader, så det vil blive let at ofre hende.
Og mon ikke han er blevet lovet noget for at løbe over…

@13 “Og mon ikke han er blevet lovet noget for at løbe over'¦” Tja mon ikke vi taler om et par jagtrejser her…..Det er vist standarden i hans ny parti….

Hvis det nu – mod forventning – skulle ske at han rent faktisk blev integrationsminister, så er en flaske whisky nok være en lille pris at betale for alt det materiale du helt sikkert vil få til denne blog 🙂

Helt enig med #15 (Sune).

Du kan faktisk trække udgiften til whiskey fra i skat, da det helt sikkert kan retfærdiggøres, at det er en investering i en sikker indholdsleverandør til bloggen 🙂

Perlekongen kan godt være minister for min skyld En Islam-minister vil være mest passende.

Integration handler mere om imamer og tegninger.

18. Naser er indlysende ret så presset.

Nu er det jo sådan at alle Christiansborg-journalister kan spørge Bjarne Steenbeck fra Berlingske om det passer.
Så det tager jeg nu ret koldt og roligt 🙂

Men jeg må sige, at det er noget uelegant af Naser at stikke det samlede pressekorps en løgn lige op i deres hoveder. Men det må han jo om. Han lever af troværdighed – eller mangel på samme…

Mærkeligt, at journalisterne slet ikke formår at være kritisk over for skiftet fra liberalismen til konservatismen (som Jarl også tidl. har påpeget) – eller at Naser ikke selv reflekterer over det?! Det er immervæk en stor ideologisk rejse han har begivet sig ud på. Men måske har Naser aldrig rigtig overvejet, hvilket ideologisk grundlag han repræsenterer.

– sjovt/paradoksalt, at han siger “fremtiden er konservativ”. Temmelig klodset (skriftligt) ordvalg på egen hjemmeside.

På fornemste vis har NK omformuleret J.O. Kraghs 'œman har et standpunkt til man tager et nyt” til
“man har et partimedlemskab til man har et nyt”

Humor er også når journalisten skriver
“Den tidligere radikale, Ny Alliance/Liberal Alliance politiker” lidt underspillet og elegant måde at skrive vendekåbe på.

Jeg erindrer, at Naser vist også siger noget i retning af “… har du? Hvornår?” [sic] Til Gitte Seeberg, da hun konfronterer ham med at han ikke har svaret på sms’er og opringninger fra ham. Men så hurtigt ændrer det til “… nåhh, men jeg har haft så travlt …” [sic] i Dagbog fra Midten.

Manden har vist ‘bare’ en tendens til at smide en hvid løgn i pressede situationer…

Nu ser jeg at Khader udtaler følgende til Berlingske:

“Efter dagens partiskifte siger han:

– Jeg har lige talt med Per Stig Møller, og han gjorde mig opmærksom på, at Winston Churchill havde været i mange flere partier end mig.

Naser Khader mener, 'det er gammeldags og tro, at man bliver født ind i et parti, og bliver der til man dør.'

————-

Winston Churchill startede karrieren som konservativ politiker, så blev han liberal og sluttede som konservativ. Han skiftede to gange, men var altså kun medlem af to partier.

Naser er skiftet to gange til tre-fire forskellige partier. Så enten har Khader – igen – stukket en plade eller også tager Per Stig Møller – hvad jeg ikke kan forestille mig – fejl!

Khader kan stadig nå at lave en Churchill – altså hvis han vender tilbage til de radikale.

De vl dog være en Churchill med lidt flere omveje.

hvis han ikke får sin vilje, skifter han jo nok snart igen…..
Men på den anden side er integrationsministeriet en uriaspost som ingen med ønske om en fremtid i poltik tør røre ved, ihverfald så længe man blot skal administrere DFs politik.
Hvilshøj låb også skrigende bort af samme grund.
Så hellere blive trafikminister, det er der større fremtid i……

Jarl, Khader sviner dig til i Go’morgen P3 og kalder dig humorforladt… håber det kommer ud på nettet senere.

29. Tjah. I det mindste er min hukommelse bedre end hans 🙂

Manden er fanget med bukserne nede, og så sviner han min ringhed til. I går sagde Naser ellers til journalisterne, at han ikke vidste, hvem jeg var.

Forklaringen må vel være, at han er en stor humorist!

Ja, men han erkendte vel at situationen nu havde fundet sted… Pinligt, at han så først afviser kategorisk at kende til situationen 🙂 Hvor er han pinlig.

Khader når nye lavpunkter, hvilket faktisk er ganske imponerende, hans ‘karriere’ taget i betragtning.

“Det var ham der ødelagde Pinds valgkamp…”

Flot Naser, det mest pinlige du har leveret til dato, forsøget på at udlægge Ny Alliances skattepolitik medregnet.

36. Til dem det måtte interessere:

Jeg deltog slet ikke Søren Pinds kommunale valgkamp i 2005.

Jeg har heller ikke arbejdet som “Søren Pinds spindoktor”, som Naser påstår om end at jeg har været involveret i tidligere kampagner.

Heller ikke denne gang ramte Naser rigtigt.

Det er godt nok skidt. Gad vide, hvornår manden siger noget, som er er i overenstemmelse med virkeligheden? Og nu vil K gøre ham til “værdipolitisk ordfører”. A sæjer vælbekom! 😀

Desuden kan jeg forstå på klippet, at Naser mente, at det skulle forblive en hemmelighed mellem ham og mig og Berlingskes journalist. Øh? Hvor mange væddemål forbliver hemmelige? Pointen med dem er vel at fortælle Gud og hvermand at man har indgået et væddemål. Det er en slags social beskæftigelse mellem mænd.

Naser er vågnet af sin brandert og har indset, at han har dummet sig. (Det kunne enhver sige sig selv den aften på Grand) Og så giver han mig det glatte lag i dag på P3. Pyt med det. Det holder mine skuldre nu nok til.

Man kan måske håbe, at han en dag viser sig som et mandfolk og står ved sine tåbelige væddemål om end jeg tvivler 🙂

Engang sagde han: Ich bin ein Radikaler.

Da han stadig var med i LA mener jeg han sagde, at kom han ikke ind ved næste valg, ville han finde et andet arbejde.

Og nu har han fundet sit eneste ene parti.

Manden er blevet en vaskeægte levebrødspolitiker, og det klæder ham ikke.

Og hans angreb på Jarl virker da desperat. I det mindste sagde han ikke svin. Men han virker for nem at hyle ud af den. Og selvom jeg har sympati for hans kamp mod islamisme og for ytringsfrihed, hvor han har været en stærk aktør, må jeg sige at jeg ingen tillid har til ham som magthaver. En leder skal kunne bevare roen under selv den værste storm.

Jeg ved selvfølgelig godt, at reklamerne på dit site bliver generet automatisk, men jeg kunne ikke lade være med at klukke lidt, da jeg så annoncen under dit indlæg:

“Ensom, og træt af at være alene?”

Khader i en nødeskal. 🙂

Vildt, at Khader ikke kunne nævne 5 Konservative formænd? Hvorfor har Khader ikke brugt bare 10 minutter på noget wiki-forskning, før han – trods sit løfte om bare at ville have fred og ro – ustandseligt er i æteren af den tabloide slags (Go Morgen DK, P3. Rygtet om hans dovenskab kan måske faktuelt bekræftes – for det kan vel ikke være svært at sætte sig ind i elemtær historie om det parti, man indtræder i?

Som Khader/whiskey sagen fremstilles her på siden – hvilket virker meget reelt, er Khaders indsats hos “Kanonkongen” helt væk.

Men i forhold til “Go’Morgen Danmark” indslaget i går – mener jeg, at Khader var lidt undskyldt (om end det stadig var pinligt). Det virkede rent faktisk som om, at han havde terpet en hel del.

Tilgengæld syntes jeg, at TV2s research var decideret elendig.

Var situationen ikke den, at TV2 sad med en liste over “partiformænd” hos De Konservative (altså organisationsposten) og Khader forsøgte med politiske ledere/statsministerkandidater?

Han nævner under alle omstændigheder både Poul Sørensen og Poul Møller – der bliver underkendt af Anders Breinholt og folkene backstage.

Det var et tæerkrummende indslag på alle måder.

For det første fordi TV2s morgenflade ikke aner noget som helst om dansk politik – og fordi, at Khader ikke er i stand til at forklare hvorfor eksempelvis den konservative “partiejer” Poul Sørensen ikke var på TV2s liste.

#42 PSJ

jo; du har ret i, at der for de fleste danskere er et svært skisma ml. ‘organisationsformanden’ og gruppeformanden på Borgen, ligesom der er store forskelle fr parti til parti. Man behøver heller ikke at holde en PHD i dansk partihistorie for at være folketingsvalgt. MEN – altså det burde stadig ikke være så kognitivt krævende at lave lidt google/wiki-forskning inden man går i æteren. Det virker i hvert fald ikke særlig fokuseret.

#42

…du har også ret i, at researchen hos ‘Fox News’ heller ikke denne gang var imponerende!

Hvis man går 5 formænd tilbage, når vi til Hans Engell. En mand Khader burde kende fra medierne. Per Stig, Bendt Bendtsen og Lene Espersen har han tit debatteret med og Pia Christmas har rendt rundt som løsgænger i hans tid… Og vi skal ikke langt tilbage for at Dyrmose, Schlüter og Ninn-Hansen havde en del magt. Dog længe siden Ninn-Hansen var formand.

Nu har jeg ikke set TV2, men kender de virkelig ikke til Poul Sørensen og Poul Møller? Synes TV2 ikke det er værd at vide noget om tiden før TV-stationens eksistens? Rystende.

Jeg har i øvrigt for nylig læst Mikkel Faurholdt’s bog “Det Konservative Blodbad”. Og at Khader taler om fred og ro inden han går ind i det konservative parti, vidner om endnu mere uvidenhed om dansk partihistorie.

Lukket for kommentarer.