Kategorier

Bondam overlever intern krise og får borgmesterpost

Ifølge Jarls Blogs oplysninger, så overlever Klaus Bondam den radikale storvask og bliver igen borgmester i København. Det fortæller troværdige kilder til bloggen her til aften.

Lige nu kl. 22.15 på TV2 er der pressemøde hos de radikale med Manu Sareen og Klaus Bondam. De to står nu sammen. Krisen er drevet over og Sareeen accepterer, at Bondam bliver borgmester.

Læs politiken.dks historie herom.

Læs min analyse herunder.

Læs Elisabet Svanes glimrende analyse i avisen.dk

Kategorier

Bondam og Sareen har modsatrettede interesser

De har gang i storvasken hos de radikale i København. Det sker oven på at Klaus Bondam kl. halv seks i morges med en famøs konstitueringsaftale med DF og Venstre sikrede sig selv den pludseligt så ombejlede beskæftigelses og integrationsborgmesterpost .

Bondam og de radicoole i København har været de mest hellige i byen mht. at holde sig for næsen, slå korsets tegn og kritisere alt og alle, der ikke forsagede DF, Pia Kjærsgaard og alt hendes væsen. Man er altså kravlet op i det moralsk højeste træ '“ og så slår man sig bekendt meget hårdt, når man falder ned…

De radikale havde store problemer i København, men med DFs borgmesterambitioner fandt man pludselig den sag, som man kunne mobilisere vælgerne på. Trods spået stor tilbagegang lykkedes det for liste B med fem mandater at få et hæderligt valg.

Gruppeformand Manu Sareen har aldrig været den store beundrer af Klaus Bondam. Sareen har længe været mere populær end R-borgmesteren, men da det kom til stykket lovede Sareen at han ikke ville stille op mod Bondam på de radikales opstillingsmøde. Sareen satser i stedet benhårdt på at blive nyt radikalt folketingsmedlem i hovedstaden efter Lone Dybkjær, der ikke genopstiller. Derfor er Sareen også bundet af, at de radikale MEDLEMMER har valgt Bondam som borgmesterkandidat. Det har Sareen i øvrigt gentaget i dag. Derfor vil det være noget specielt, hvis der radikale medlemmer pludselig overruler et opstillingsmøde. Det er faktisk ganske drastisk, hvis det alligevel sker – og specielt i det radikale venstre med deres traditioner for medlemsdemokrati. Alligevel påstår TVAvisen, at det faktisk er muligt, hvis de fem gruppemedlemmer vælger en ny borgmester.

Sareen har også det problem, at han i fremtiden har valgt ikke at bruge tiden på Borgerrepræsentationen. Det vil Bondam derimod, og det låser Sareen, der har fået tre-fire gange flere stemmer end den snart afgående Teknik og miljøborgmester.

Manu Sareen er utvivlsomt oprigtig oprørt over konstitueringen, men han har også grund til at frygte, at radikale vælgere i København ved et kommende folketingsvalg fravælger partiet. Bondams leg med DF går dermed ud over Sareens chancer for at blive valgt til Folketinget medmindre, at han siger klart og tydeligt fra.

En tredje god grund til, at Sareen nu brokker sig er, at Bondam har solgt ud af diverse poster for at blive borgmester. Det går med andre ord ud over de “ben” m.v. der ellers var gået til Sareen og den øvrige BR-gruppe.

Den radikale partiformand Margrethe Vestager har offentligt hele dagen sagt god for Bondams borgmesterpost. Den kan hun næppe trække tilbage. Sareen brokker sig nu, men jeg tror ikke på, at han vil trække tæppet væk under sin partiformands eneste tilbageblevne borgmesterpost. Men nu får vi at se!

Og hvad nu, hvis Sareen bliver borgmester? Det gør det da ikke konstitueringen mere “moralsk” rigtigt eller forkert hos vælgerne?

Forestiller man sig så, at de radikale så siger farvel til borgmesterposten? Dvs. bare overlade den til VKO uden videre? Det er jo latterligt.

Jeg tror, at Bondam holder.

I øvrigt læs Information i morgen. Her beskriver jeg de borgerliges festlige konstueringsforløb!

P.s. Jeg havde en fantastisk aften i går på Københavns Rådhus og i Pumpehuset til Socialdemokraternes ret stemningsfyldte valgfest. Endte på “Rio Bravo” Kl. 2.30.

Kategorier

Det kedeligste kommunalvalg i mands minde

Valghandlingen er i gang rundt om i landet. I aften skal jeg i byen på Københavns Rådhus mv. Det skal nok blive interessant. Vi ses på den anden side og godt valg!

Jeg har skrevet denne kommentar i dagbladet Information i dag. (Bemærk i øvrigt at der kun er 98 kommuner i Danmark.. og ikke 180, som man desværre kan få indtryk af)