Kategorier

Anne-Mette på finansloven

Der er ved at blive skabt flertal for, at statsministerfruen skal have dækket nogle af sine udgifter, når hun repræsenterer vort land. Det er kun rimeligt. Når man tænker på, hvad riget ellers bruger af penge på uduelige folkevalgte, så gør Anne-Mette Rasmussen da i det mindste gavn ved bl.a. at tage med på udlandsrejser som statsministerens naturlige påhæng. Og den opgave løser hun ikke så ringe.

Men, men, men.

Kommer Anne-Mette på finansloven, så giver regeringen automatisk medier og folkevalgte lov til at gå parret efter i sømmene. Bruger de pengene på den rigtige måde og som tiltænkt osv. Fogh er ikke kendt for at være en, der smider om sig unyttigt med skattekroner på tant og fjas.

Alligevel vil formiddagspressen og ugebladene nu få det ekstraargument for at rode i parrets privatliv m.v. Og skulle der '“ mod forventning – være 'noget at komme efter', så kan Qvortrup & Co forsvare sig udelukkende ved at henvise til at Anne-Mette Rasmussen står på finansloven. “Folket” har en kontant interesse i at få at vide, hvad deres penge bliver brugt til. Med andre ord: Den til enhver tid siddende statsminister har fået indskrænket sin privatlivssfære yderligere.

Men den risiko/chance må man gå ud fra, at de nøje har overvejet i Statsministeriet.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718