Kategorier

Løkken om halsen?

TV-avisen slog søndag aften en ordentlig pind i finansminister Lars Løkkes Rasmussens politiske ligkiste. Det skete da redaktionen meget præcist kunne dokumentere, at halvdelen af de taxa-boner på i alt 240.000 kr., som Løkke kørte for i sin fire år som amtsborgmester i Frederiksborg amt ikke var udfyldt korrekt. Og det var ikke i petitisse-afdelingen dennegang. TVAvisens gennemgang af bilagsbunken rejste faktisk al rimelig tvivl om, hvorvidt Løkke med rette fik refunderet taxabon'erne. Det beløb, som juridiske eksperter mener er tvivlsomt, er i omegnen af 160.000 kr. (Det er næppe et beløb man sådan lige kan fordoble og så sende videre til Børnecancerfonden….)

Det står klart i aften, at Løkke systematisk igennem hele sin amtsborgmestertid har undladt at udfylde taxabon'erne efter reglerne. Måske fordi han ikke gad '“ eller fordi han godt vidste, at nogle af køreturene var amtet udvedkommende. Vi ved det ikke, men TV-avisens research kunne godt tyde på, at Løkke har brugt taxabon-hæftet til formål som egentlig omhandlede hans opgaver som folketingsmedlem og Venstres næstformand.

Jeg var meget skeptisk, før jeg så udsendelsen. Det lignede endnu en af de smålige sager, som nogle medier har rejst, hvor efter resten går i selvsving. Men jeg må bøje mig for kendsgerningerne. Man kommer næppe tættere på en skandale. Lars Løkke er personligt skandaliseret i en grad, at det lige nu er svært at forestille sig, at han som Venstres statsministerkandidat kan vinde det næste valg. Det er aldeles uantageligt at bruge skatteborgernes penge på denne måde.

Før oppositionen begynder at råbe alt for meget op, så tror jeg ikke mange ønsker sig at få udvidet hele undersøgelsen til SAMTLIGE borgmestres kørselsregnskab fra før 2001. For der er vel ingen, der forestiller sig at Løkke er den eneste ledende politiker, der har brugt transport, der er blevet stillet ham til rådighed til formål, der ikke strikt har haft noget med embedet at gøre? Selvom at det forhåbentlig ikke er sket i det samme omfang. Jeg nævner det bare før, at en socialdemokratisk folketingspolitiker begynder at puste sig alt for meget op.

Indtil videre er “bilagsordfører” Peter Christensen rykket finansministeren til undsætning med argumentet om, at Løkkes taxaforbrug som amtsborgmester var en billigere løsning for skatteborgerne end hvis han i stedet havde haft en bil med chauffør. Jo-tjoh. Det er sikkert rigtigt, men det er jo ikke sagen her, hvor det handler om at Løkke sandsynligvis uberettiget får refunderet mere end 100.000 kr. Det er faktisk ikke kun pengene, det handler om. Det er også princippet.

Hvad skal sanktionen så være? Skal Løkke gå af for synder, der ligger syv år tilbage? I sidste ende, så bestemmer Pia Kjærsgaard, hvad der skal ske. I aften sender Peter Skaarup det signal, at DFs tålmodighed ikke er uendelig.

Problemet for Anders Fogh Rasmussen er, at han næppe ønsker at lave om på sin plan, der skal gøre Løkke til statsminister. Han har kurs mod Europa – og der er ikke andre end Løkke, der lige nu og her kan løfte opgaven.

Venstre er gerådet ud i kæmpestore – selvskabte '“ problemer, som det er ikke set i umindelige tider.

Læs mere om sagen her på DRs hjemmeside.

Netavisen 180grader har samlet en række kommentatorers reaktioner.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

44 kommentarer til “Løkken om halsen?”

En rigtig ærgelig sag! Virkelig. Det er ærgeligt når ikke-politiske ting kan få indflydelse på magtfordeling. Venstre skal være glade for at sagen er kommet frem nu og ikke kort tid før valget. Men nu er det sikkert. Løkke bliver ikke formand for Venstre og hvis han vil Venstre det godt, burde han trække sig. DF kan måske tolerere det, men jeg tror ikke vil vælgerne vil.

Enig i Jarls analyse. Den er rivende gal! Og det er ikke beløbsstørrelserne, men arrogancen, der bliver ligkistesømmet. Samme arrogance, som Brixtofte blev fældet på. Og som i Løkkes tilfælde utvivlsomt er årsagen til, at journalisterne har fortsat deres arkæologiske udgravninger. Så Venrstre har absolut kæmpestore problemer, ikke bare fordi afstanden til nummer tre og fire er gabende stor, men fordi også både “bilagsordfører” og politisk ordfører fortsætter arrogancen. Hvis ikke man nu har forstået at medieteflonen er slidt væk, går det helt galt – meget hurtigt, og også for Fogh!

En møgsag for Venstre, men Socialdemokraternes Rasmus Prehn er bemærkelsesværdig afdæmpet: “Jeg synes også, at det er lidt nidkært at kræve, at der skal stå formål på alle taxibilag. Især, hvis der er tale om fast rutinekørsel til og fra amtsgården,” siger han til Berlingske.

Sosserne har med andre ord en gylden chance for at gå efter struben på finansministeren, men benytter sig ikke af den. Sidder de mon med en viden om egne politikere, der gør det farligt at blæse til storm mod Lars Løkke?

Morten: Never interrupt your enemy while he’s in the middle of making a mistake. Citatet er vist nok godskrevet Napoleon.

Hvorom alting er: Hvorfor skulle sosserne begynde på deres egen heksejagt, nu hvor pressen og Lars Løkke i fællesskab er i fuld gang med at smide jord på sidstnævntes grav?

Lay low, stay low. Så kan de rejse sig op med et uplettet ry, når støvet har lagt sig og påberåbe sig den totale uskyld.

I TVA-indslaget siger de, at Løkke og co. har haft en uge til at svare på, hvad disse taxature havde med amtsborgmester-tjansen at gøre.

Ville det ikke have været meget oplagt at bruge den tid på at finde på nogle gode svar, eller evt. trække først og selv breake historien, hvis man hedder Søs og er spindoktor for Løkke?

I stedet endte det med ‘ingen kommentarer’, som DR-journalisten så fik brugt med mest mulig dramatisk effekt i løbet af indslaget.

Er Birthe Rønn-tricket ved at danne skole på Christiansborg eller var det bare temmelig skidt spindoktorarbejde i den situation?

“Jeg nævner det bare før, at en socialdemokratisk folketingspolitiker begynder at puste sig alt for meget op.”

Problemet er jo bare at selv om Venstre vedholdende anklagede socialdemokraterne for kamerateri og korruption, så har det jo vist sig, at det kun har været venstre selv, som har haft alvorlige problemer.

Så lad nu være med at komme med dækningsløse beskyldninger mod de andre partier før de viser sig at være lige så korrupte og grådige som Venste.

Jeg tror socialdemokraternes tilbageholdende kan forklares med, at Prehns udtalelse vist er kommet før han så udsendelsen. DR’s egen artikel før udsendelsen havde en underlig vinkel, der var noget anderledes end udsendelsens vinkel. Artikel lagde meget vægt på de 300.000 kr. kørsel (og med denne vinkel er Peter Christensens forklaring om den billigere løsning taxakørsel er, jo velvalgt).

Men vinklen i udsendelsen og det virkeligt problematiske som Cordua jo også skriver, er at det der er foregået øjensynligt er ulovligt og sket systematisk.

Og så er det jo aldrig rart, at en af taxaturene var ud til restaurant Sepp til Brixtofte.

Først troede jeg også, at det var lidt opblæst mediestorm. Herregud 2-3 eksempler ud af 1000 taxabilag. Desværre var der jo udeladt formål på langt, langt flere end det. Dælme ærgeligt for Løkke, og “flot” iscenesat af DR, der med indslag fra redaktionslokalet (“800 kroner, det var godt nok dyrt…”) fik skabt en stemning af pamperi, som dog endnu ikke er dokumenteret.
De har nok lykønsket hinanden på DR 😉

Jeg tror ikke der skal graves ret meget i andre politikeres bilag, før der kommer tilsvarende taxabonner frem. Eller udbetaling af skattefri kørselsgodtgørelse uden angivelse af til/fra og formål – Skat knalder gerne lønmodtagere for samme forseelse.

Løkke ligger ned – desværre på egen foranledning – og er kommet til at symbolisere den let pamperi-inficerede politiker, selvom flokken utvivlsomt er både stor og politisk bred. Spændende at se om han kommer op igen, ellers har Venstre da lidt af et problem. Kan Kristian Jensen løfte opgaven i givet fald?

Jeg synes nu, DR var rimelig fair i indslaget. F.eks. trak de ikke kørslen til restaurant sepp og Brixtofte særligt frem (hvilket andre medier måske ville have gjort). De lavede dog ifølge min mening et lavt stød, når de i rekonstruktionen af Løkkes egen kørsel viser en hånd på rattet, der holder en smøg.

Til gengæld var Løkke utrolig slank i rekonstruktionen 🙂

Jeg påstår ikke, at TV-Avisens anklager ikke holder vand, men jeg synes alligevel, det er relevant at nævne, at Kristian Sloth, der lagde stemme til indslaget i går og formentlig har været drivkraften bag det anstrengende arbejde med at gennemgå de mange bilag, nok ikke hører til de allerstørste fans af den borgerlige regering. I 2007 kom det således frem, at han var én af sagsøgerne i en sag mod Anders Fogh Rasmussen for grundlovsbrud ved at lade Danmark deltage i Irak-krigen: http://www.uriasposten.net/?p=4267
Lad mig sige det sådan, at Kristian Sloths entusiasme er nok ikke blevet mindre af, at bilags-sagen involverer en fremtrædende Venstre-minister.

Øøøh – hvorfor er det relevant?? Journalistens motiver er vel underordnede bare han kan underbygge sin sag?

Må sige at Peter Christensens nyeste bortforklaring er temmelig tynd. Nu er taxibilagene ikke problematiske fordi de blevet godkendt af revisionen i sin tid.

For det første forholder han ser hermed ikke til den konkrete kritik (hvilket han heller ikke gør i argumentet om at det er en billigere løsning med taxier).

For det andet er en godkendt revision jo ikke en garanti i sig selv, hvad Forum-sagen jo viste.

Jarl, peger du ikke på et væsentligt problem for Fogh og V i dit indlæg: Nemlig at Fogh ikke har en afløser, hvis Løkke ryger i svinget. Og at V risikerer at komme ud i et meget hårdt opgør, såfremt Løkke 1) taber et valg eller 2) bliver afsat/går nu.
Sagen med Løkke accenturer problemstillingen omkring Venstres rangliste. For hvem er nr. 3?

14.

Du stiller et meget godt spørgsmål. I dag er der ingen formel nr. 3.

Som tingene ser ud lige nu, så ser Lars Løkke ud til at overleve. Jeg har nævnt det før: Undervurdér aldrig Løkke – han er dansk politiks svar på “The Comeback Kid”.

Løkke har stadig en stor kapital at tære på hos Pia Kjærsgaard. Der er ingen i DF, der vil af med Løkke. De kan også læse spillet. Hvem skal ellers tage over efter Fogh? Kan Søren Gade eller Kristian Jensen give DF den samme indflydelse, som de har fået under Fogh?

Derfor tror jeg fortsat ikke på, at Pia K river tæppet væk under Løkke. Der er heller ingen Venstre-opposition, som kræver finansministeren fjernet. De konservative lever faktisk fint med en svækket V-kronprins. Med Lene E ved roret hos K, så har borgerlige vælgere jo et klart alternativ til Lars Løkkes Venstre.

Kristian Jensen vurderes lige nu til at være “for grøn” til at overtage formandsposten. Til gengæld er han god til det politisk-økonomiske og har også en nogenlunde klar ideologisk profil.

Søren Gade fremstår lidt mere “uakademisk” (endskønt at han faktisk er økonom fra Ã…rhus), som har vist sig som en fremragende kommunikator mht at forklare nødvendigheden af Danmarks engagement i Irak og Afhganistan. Men han kan næppe helt matche en Kristian Jensen, når det kommer til det tunge politisk-økonomiske stofområde.

Søren Gade virker måske mere moden end en Kristian Jensen, der slås lidt med et konfirmand-image. Jensen er ikke så gammel, så han har omvendt mere tid at vente til at det bliver “hans tur” på V-formandsposten.

Skulle det – og jeg ser det ikke for mig her og nu – komme til et skifte i rangføljen, så er det en proces, som Anders Fogh og Claus Hjort har fuld kontrol over. Man skal ikke forestille sig kampvalg. Det kunne eksempelvis være en magtdeling mellem Jensen og Gade.

Jeg oplever i øvrigt heller ikke Jensen/Gade som et par, der står i noget modsætningsforhold hverken politisk eller personligt. Så det kan, der heller ikke spekuleres i. Så det med det “hårde opgør”, ja det ser jeg ikke for mig.

“Søren Gade er anti-akademikeren, ……. Men han kan næppe matche en Kristian Jensen, når det kommer til det tunge politisk-økonomiske stofområde.”

Er Gade ikke økonom fra universitetet ?
I så fald er det da betydeligt mere akademisk end bankmanden Jensen, og giver vel også indsigt i økonomiske forhold.
Omend jeg nu fint forstår din pointe.

Jarl, du havde vist forvekslet ham med Oberst Lund 😉

Hvorfor kan man egentlig ikke forestille sig kampvalg? Venstre har ellers haft, hvad der virker til en befriende kultur for kampvalg om personposter, noget du også tidligere har skrevet om her på bloggen. Her tænker jeg hovedsageligt på kampvalg til næstformandsposten, når Fogh flyer landet.

Skal en aftager nødvendigvis findes “indefra” – eller kan man forestille sig en der ikke lige er i inderfeltet såfremt Løkke ikke vurderes at være den rette til posten.

Jeg tænker på at f.eks. Helle Thorning jo blev leder af partiet selvom hun ikke havde mange års erfaring fra folketinget eller ministerposter.
Og Connie Hedegaard er jo også kommet utroligt hurtigt frem hos de Konservative efter at have været væk.
Kan Venstre ikke hive nogen frem fra gemmerne ?
De har jo strengt taget 3 ½ år til at opdyrke nogle arvtagere, der vurderes mere egnede end konfirmanden Jensen og Søren Gade.
F.eks. Lykke Friis

19. En første forudsætning for at kunne komme i spil som Venstres formand er, at man er medlem af Folketinget. Det kan der ikke laves om på.

I sammenligning med Fogh, så blegner de fleste i dansk politik. Men jeg mener faktisk at Venstre på sværdsiden har et par gode navne og Løkke, Kristian Jensen, Søren Gade er bare nogle af dem. De kan ikke matche Fogh – men det går rimelig fint når man ser hvem oppositionen eller stiller med.

Altså Lykke Friis kan der siges meget pænt om, men jeg tror det er de færreste, som opfatter hende som “mere egnet” end dem du nævner. De har immervæk 3-4 års ministererfaring, og det tæller altså. I øvrigt har Friis endnu ikke gjort op med sig selv hvorvidt hun er venstremand eller konservativ. Men jeg tror nu heller ikke at hun har ambitionen om, at blive statsminister. Havde hun haft det, så var hun for længst gået målrettet efter det.

18. Du ser ikke et kampvalg om formandsposten,mens Venstre er i regering. Det vil blive forhandlet på plads bag kulisserne.

Jeg er i øvrigt meget i tvivl om Søren Gade har ambitioner i den retning. Måske fordi at han endnu ikke mener, at det er aktuelt at overveje. Man kan vel også indvende at Gade har haft vel meget at se til for tiden ud over sin ministergerning: Her tænker jeg på hans hustrus alt for tidlige død, hvor han er alene med et par teenagedøtre. Jeg nævner det kun, fordi det vel må være noget manden tager i betragtning, før han evt. overvejer sin fremtid.

Malou og Birthe Rønn bliver nok ikke kronprinsesser på den ene eller anden måde.

MEN

Søren Pind pønser måske på statskup!!
Hvad med Haarder?
Liberale venstre og skattehader venstre står til en styrkelse. Den midtersøgende fløj svækkes.

Ahh, ordet Overgangsfigur. Jeg mindes da vi i socialdemokratiet talte om Overgangsfigur, jeg savner den tid…

Hej Jarl, tak for kommentar

flere prinsesser:

Inger Støjberg? Måske ikke nogen dårlig kompromiskandidat.
Karen Jespersen? Hun ville være en sensation

Ellemann Jr -> med hendes støtte til BRH er hun out, og hendes far er på tværs.

Altså Jarl mine kommentarer var ikke vildt seriøse, det håber jeg kunne læses imellem linierne, Bertel-sætningen og fløjanalysen dog eksklusiv.

Spørgsmålet er om Søren Gades hænder er for røde af blod fra Irak og Afganistan.
Er der nogle borgmestre som kan trækkes ind, er det nogensinde sket i noget parti, jeg hukser det ikke, kun måske Erhard Jakobsen på en måde?

Ingen journalister har iøvrigt endnu analyseret Løkkes rolle i Farum-gate i denne omgang, spvidt jeg har set.

FarumGate version 2.0
Hvormeget deltog Lars Løkke i Farumfesterne, og med hvilke viden og attityde. Hvormange 6000kr-vin har Løkke drukket sammen med Brixtofte, og under hvilke omstændigheder. Det er på tide at få ribbet op i den slags igen.

Hvis Venstre melder en ny “kronprins” ud, så går pressen bare efter ham. Det giver ingen mening. Der er altid et eller andet snask der hænger ved skosålerne.

@21, Jarl
Jeg mente heller ikke kampvalg om formandsposten (som jeg ikke mener der er tradition for), men kampvalg om næstformandsposten (som jeg i stedet mener der netop er tradition for).

Som tingene står nu, er Løkke vel favorit til formandsposten og Kristian Jensen favorit til næstformandsposten. Men kunne der være andre kandidater til næstformandsposten, og i så fald hvilke?

Hvad angår Søren Gade så oplever jeg ham ikke som synderligt personlig ambitiøs, og den information du giver med familien gør forhåbentligt for familien at han prioriterer den. Jeg synes stadig det var ganske hjerteskærende at læse, hvordan Nyrup ind imellem regeringsmøder fik at vide, at hans datter havde begået selvmord, hvorefter han bare arbejdede sig halvt ihjel som daværende statsminister.

30. Just for the record: Informationen om Gades personlige forhold, har man kunnet læse i Ekstra Bladet for noget tid siden, så jeg mener ikke – hvad du heller ikke postulerer – at jeg overskrider nogle grænser her.

Kampvalg om næstformandsposten? Jo. Det er faktisk ikke usandsynligt. Det er svært for mig at spå om. Det afhænger helt af hvem, der i sidste ende bliver formand (hvis og såfremt..) Jeg tænker lidt videre over det. Det er næppe noget, der drøftes i korridorerne på nuværende tidspunkt. Alle regner med at Løkke overlever.

Det er selvfølgelig en alvorlig krise for Løkke. Men alle kan da se, at Venstres succes hænger sammen med om Løkke kan overleve. Det her er bare endnu en grund til at Fogh må vente lidt endnu med at slippe tøjlerne. Hvornår er det han skal i spil om en NATO stilling? (Den kan han vel få nærmest “forærende” af Bush?)

“Jeg tænker lidt videre over det. Det er næppe noget, der drøftes i korridorerne på nuværende tidspunkt. Alle regner med at Løkke overlever.”

Tror du har ret. Men er det ikke en noget arrogant stil, og en noget risikabel strategi.
Om så der ikke var nogen problematiske sager om Løkke i medierne, så er der jo altid risikoen for at få den berømte tagsten i hovedet. Og for en mand som Løkke er der jo også risikoen for at han skulle blive tiltrukket af en attraktivt job i erhvervslivet (hvilket han vist er blevet tidligere). Er det i og for sig ikke dårligt organisationsarbejde og en risikabel strategi at arbejde uden en klar arvefølge. Særligt for Venstre i disse tider, hvor de åbenlyse talenter måske ikke ligefrem springer i øjnene.
Altså, man kan da ikke bare uden videre antage at Løkke klarer sig fri uden alvorlige skrammer, og at man så blot kan lade som ingenting.

33.

“Er det i og for sig ikke dårligt organisationsarbejde og en risikabel strategi at arbejde uden en klar arvefølge.”

Er det ikke netop det Venstre har gjort ved i god tid at udpege Løkke?

Hvilke andre partier synes du har i dag en klar rangfølge? DF? K? RV? S?

Jeg vil mene, at det netop er charmen ved politik, at der skal ikke meget til, så er der vendt op og ned på tingene.

Superman, stillingen som generalsekretær for NATO tilfalder traditionelt en europæer, mens amerikanerne så stilfærdigt insisterer på, at Supreme Allied Commander Europe er en amerikansk general, så man ikke risikerer at få amerikanske tropper under operativ ledelse af en ikke-US officer.

USA forbeholder sig vel en eller anden slags veto-ret i forhold til generalsekretæren, men så længe de i øvrigt kan acceptere en kandidat, så blander de sig (så vidt muligt) udenom udvælgelsen og lader europæerne om at finde deres mand.

Så Bush kan bestemt IKKE forære Fogh noget som helst, nærmest tværtimod. Det vil udløse et ramaskrig, hvis USA prøver at bosse sin egen kandidat gennem systemet.

Nåh ja Citizen. Det husker jeg faktisk godt noget om. Så Fogh kan ikke engang drage nytte af Bush i den sammenhæng.

jarl;
“Er det ikke netop det Venstre har gjort ved i god tid at udpege Løkke?”

Tjo, det kan du vel for så vidt have ret i.

“Hvilke andre partier synes du har i dag en klar rangfølge? DF? K? RV? S?
Jeg vil mene, at det netop er charmen ved politik, at der skal ikke meget til, så er der vendt op og ned på tingene.”

Det med charmen, kan vi godt blive enige om. Men det er jo íkke formålet for politikerne og partierne at tænke på charmen – det er jo netop min pointe at de burde minimere risikoen for at der bliver vendt op og ned på tingene ved selv “småting”.

Delvis enig med de andre partier. Men min pointe var heller ikke tænkt som kun rettet mod venstre, men derimod mere generelt.
Jeg mener heller ikke nødvendigvis at man skal have en klar nr.1, nr.2, nr3.,nr4 og nr. 5.
Men man skal derimod have en vis talentpleje der sikrer en tilpas bredde blandt dem under partilederen, således at der er nogle der er klar til at tage over. Og personligt er jeg ikke imponeret over at et så stort parti som venstre, efter 3.valgsejre og masser af ministerposter der kan give erfaring og kendskabspoint, ikke har noget mere slagkraftigt at byde på end Kristian Jensen og Søren Gade – altså i det tilfælde at Løkke skrider i svinget. Ingen af de to tror jeg vil kunne matche Helle Thorning i en valgkamp.
Og det er da et problem – hvis nu Løkke-sagen forsætter med at rulle med nye problemer.
Men f.eks. K, de har dag forskellige folk der kunne overtage såfremt Betjenten kører galt i morgen. To kronprinsesser der begge synes at kunne magte opgaven (formentligt endda bedre), men også andre der synes på vej frem; Jakob Axel eller Mads Lebech, eller måske endda for en periode overlade roret til Per Stig igen.

Måske undervurderer jeg bare flere af venstre-folkene, men når jeg ser ministerlisten igennem, og resten af folketingsgruppen, så sidder jeg ikke med en god fornemmelse i maven på vegne af venstre.
Det hele står og falder altså med at Løkke klarer skærene….og det til trods for at venstre har alle muligheder for at fremdyrke arvtagere.

Nu vil jeg ikke undervurdere Venstres talentmasse, Carl Holst, Traktor-Troels og Pinden har mange gode takter, men dobbeltmandateri, udskejelser og skuffelser har altså tyndet ud i den.
Et eksempel på den fejlslagne talentudvikling er Ulla Tørnæs som ifølge Anders Fogh i et 8-10 år gammelt interview kunne være et bud på Danmarks første kvindelige statsminister.

Glemte man ikke også at pleje Louise Gade – umiddelbart vel den mest talentfulde med det efternavn? Og nu er hun måske for altid ‘tabt’ til erhvervslivet.

Sagen om Løkke fortsætter med at udvikle sig. Her til aften er det tv2, der ikke vil stå tilbage for DR, der har en historie om hotelregninger.

Inden længe begynder journalisterne at kæde Løkke-sagen sammen med regeringens vigende meningsmålinger (måske bakket op af et par meningsmålinger, der viser netop dette), og hvis opposition og medier kan holde trykket, er Løkke færdig som næste formand i V og dermed bliver han heller ikke landets næste statsminister.

Eller hvad, Jarl? I berlingeren er de jo også begyndt at diskutere, hvem der skulle tage over i så fald…

39. Never say never again. Hvis hun skal tilbage til dansk politik, så skal de diske op med en ministerpost – og det skal ikke være integrationsminister-posten. Louise er veninde med Rikke Hvilshøj, så hun skal bestemt ikke nyde noget.
Jeg tror Louise tager en pause fra politik og vil lave noget andet. Fremtiden står lige nu på familie og et evt. nyt job. Det er min umiddelbare vurdering.

40 Martin!

Dream on! 😉

TV2s historie i dag er endnu en i småtingsafdelingen. Beløbene er i en latterlig kategori. Redaktionen burde faktisk skamme sig over at ulejlige seerne med så lidt, men de har vel ikke kunnet stå tilbage for TVA-søndag, som faktisk havde fat i noget – der efter min vurdering – rokkede båden. Breaking news – Løkke er taget på et hotel efter en Paul McCartney-koncert. Hey – hvis han havde været på stripbar og taget på hotel med en af dansepigerne, så var der sgu da lidt at komme efter. Men det her? Get out of here!

Venstres folketingsgruppe – og nu også statsministeren – står bag Løkke. Man kan synes det er underligt, men det er fakta.

Så længe, at der er 90 mandater, som mener, at der ikke er noget at komme efter. Så ER der ikke noget at komme efter. Og så er den faktisk ikke længere 🙂

Rest assured – Jeg drømmer skam ingenlunde om Løkkes fald 🙂

Det var til gengæld en nydelse at se Peter Christensen tørre Rasmus Prehn (S) godt og grundigt senere på aftenen.

@41. Enig, men det er dælme er møgsag for Løkke – uanset hvor meget kød der er på sagen. Jeg skal love for at det er noget folk har en holdning til, og de fleste er ikke imponeret over Løkkes evne til at udfylde simple bilag. Ikke mindst fordi de fleste selv har prøvet at skulle udfylde alle mulige bilag, køresedler osv. på deres arbejde.
Omvendt er medierne måske ved at gå lidt for langt, så Løkke kan måske håbe på at stemningen vender.

Det bliver jo bare ved, og ethvert bilag bliver læst i pamperi-konteksten, også selvom der måske skal lidt ond tro til. I går var der et stort opsat historie i Ekstra Bladet om V-arrangementer, der ikke var afregnet. Det viste sig senere på dagen at være blandt andet ministermøder. Hvor lavt kan vi komme?

Helt enig i Jarls analyse. Personligt forstår jeg bare ikke hvorfor der ikke bliver rejst spørgsmål til hvordan vores skattepenge forvaltes? Hvis de kære politikere kan snyde på dokumentationen så let så er det da forstemmende da private må stå skoleret i bogholderiet og hos skattevæsenet for at dokumentere hvert enkelt lille fedtede bilag? Hvorfor er det tilsyneladende ikke tilfældet i det offentlige?

Lukket for kommentarer.