Kategorier

Hjort og karaktermord

Regeringens og Venstres chefideolog beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen brugte sin søndag på '“ med Netavisen 180graders ord – at fortælle den del af befolkningen, som yder mest, at de nu skal yde noget mere. 'Mig-Selv A/S' og firhjulstrækker-Danmark (hvorfor ikke fladskærms-Danmark eller samtalekøkken-Danmark?) skulle holde inde med deres klagesange og i stedet yde noget mere til fællesskabet.

Selvom at skatteyderne betaler mere end halvdelen af deres indkomst til almenvældet, så skal de så sandelig ikke komme her og stille krav til den offentlige sektors ydelser. Ja, hvad bilder de sig ind, forstod man på Hjort.

Dermed fandt beskræftigelsesministeren den gamle retorik frem, hvor han gør en ihærdig indsats for at fremstå så socialdemokratisk og betonagtig som muligt, så selv den mest magtfuldkomne vestegnsborgmester totalt blegner i sammenligning. Hjort lover oven i hatten at fortsætte med at bevare den offentlige sektors omfang, samtidig med at han håner dem, som rent faktisk forventes at finansiere den.

“Evner forpligter. Har man evner, skal man udvise et stort ansvar, så personer med færre muligheder kan blive hjulpet. Det nytter ikke noget, at vi alle sammen kræver, at der skal tages hånd om os,” siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

Og her troede jeg, at velfærdssamfundet var en forsikringsordning for alle borgere – hvor man til gengæld for, at Statan lægger beslag på en betydelig del af skatteborgerens indkomst – så til gengæld gav håndslag på en række gratis velfærdsydelser af en høj kvalitet. Det er i hvert fald den kontrakt, som regeringer tidligere har tegnet med borgerne.

Det er i sandhed en mærkelig holdning, at lægge en gruppe 'af velbjærgede' for had, som faktisk bidrager ganske positivt til at samfundet kører rundt så der blandt andet er råd til at finansiere Lars Løkke Rasmussens taxi-regning.

Formuleret lidt grovere, så er det, som Hjort reelt siger: Ved I hvad, I rige svin? I udgør så lille en vælgergruppe, at I er fuldstændig uinteressante for os. Venstre går efter den lavere middelklasse, som er mere eller mindre afhængig af det offentlige. Så I velbjærgede må ligesom holde for, når jeg kører mit propaganda-stunt!

At der er tale om et veritabelt karaktermord på en hel befolkningsgruppe bekymrer ikke Hjort. Herregud, de må nok efterfølgende dulme beskæftigelsesministerens ubehagelige beskyldninger i østers, røget laks og fransk hvidvin, hvis Hjorts nedladende bemærkninger slår alt for hårdt på de fines manchetter, og derpå ødelægger den hyggelige stemning i de store villaer op langs Strandvejen, på “Nokken” og lystyachterne ved Rungsted havn, og hvor de “De Velbjærgede” nu ellers holder til med deres sysler.

Forresten, så har Hjort selv et skarpt øje for, når der er tale om et karaktermord. Når journalisterne eksempelvis skriver om Løkkes bilagscirkus, så er der reelt tale om et 'karaktermord' på Venstres kronprins. Det er det derimod ikke, når beskæftigelsesministeren betegner de største nettoskatteydere her i landet som 'mig-selv A/S’er'.

Nå, man har vel lov at håbe på, at Claus Hjort går på pension, når chefen inden for det næste år damper af til Europa.

Læs også Jakob Nielsens kommentar

Niels Krause-Kjær har også skrevet en blog om sagen: Moralminister A/S

Læs også dagbladet Informations artikel om sagen med interview med Jakob Nielsen og undertegnede.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

15 kommentarer til “Hjort og karaktermord”

Jeg undrer mig lidt over at du (og andre, bl.a. regeringen selv) betegner deres politik som socialdemokratisk. Det socialdemokratiske projekt har jo faktisk været det modsatte: Nemlig at “bestikke” selv de velhavende til at bidrage til fællesskabet. For at få de velstillede med på at bidrage til fællesskabet, så skulle de også have del i goderne. Derfor har vi den massive omfordeling, hvor vi med gode lønninger også får eksempelvis børnepenge og folkepension.
Hvad regeringen nu lægger op til, er faktisk det stik modsatte. Nu skal de rige og raske bare betale og bidrage, og ikke forvente at få del i mere og bedre velfærd.
Problemet i politikken er mangefold, men det væsentligste er nok, at de rige har mulighed for at fravælge de offentlige tilbud – hvilket de gør i stigende omfang, fx eksemplificeret af stigningen i privatskole-søgning, sundhedsforsikringer og anden privat velfærd.
Regeringens nye “ansvarspolitik” (hvis den da har et reelt indhold og ikke bare er tom retorik) vil faktisk underminere velfærdssamfundet og ikke styrke det. Derfor kan det aldrig være socialdemokratisk politik.

‘Yde efter evne og nyde efter behov’, syntes jeg har hørt det før, men det var vist ikke i Venstres partiprogram…

ja det var da bedre om han havde fået privatchauffør…(men næppe billigere)
jeg er lidt skuffet over at du er hoppet med på vognen af skrigekoret.

Jeg ser, at du slet ikke har forstået, hvorfor denne kampagne mod kun de velbjærgede.

Spørg dog dig selv, hvorfor en minimalstatstilhænger synes, at denne kampagne, er en god idé.

Jarl du plejer da ellers nok at kunne gennemskue spinnet, men her er din kæde altså hoppet af.

Kan du da ikke se, at denne kampagne er et skridt hen i mod minimalstaten?

Tag en tur op i en helicopter, Jarl, og prøv så at få øje på stategien igennem 8 år i retning af minimalstaten. Den er der! Den er langsigtet. Og den er genial, hvilket den er nødt til at være, for ellers ville vi have haft en anden regering.

Jeg tror, at du er forblindet af, at du ikke lige med det samme har fået en massiv topskattereduktion.

Et tip: Hjort sidder og slår sig på knæene af glæde over dit dette blogindlæg.

Claus Hjorts kampagne her er fis i en hornlygte. Når vi betaler det vi gør i skat, kan vi bestemt tillade os at forvente noget af det offentlige.

Mennesker skal nok tage ansvar, men når det offentlige koster over halvdelen af lønnen og man er tvunget til at betale, synes jeg ikke det er et problem at forvente at få noget for pengene.

Jeg mener at Hjort også havde det her oppe sidste år, hvor han foreslog at man kunne hjælpe med noget praktisk på sine forældres plejehjem som eksempel – vrøvl. Der er råd til lønnede folk til den slags, og når man endelig er der skal tiden gå til at man besøger sine pårørende.

De fleste danskere er glade for velfærdsstaten, så glade at de glemmer at den også har negative sider. Og en af dem er at den enkeltes ansvar bliver mindre, fordi man jo har betalt og der er penge nok i det offentlige, og så føles det længere væk. Det ansvar som Claus Hjort vil give til danskerne, kan han ikke give når han ikke vil tage det væk fra staten.

#3
Du siger det er et problem at de velbjærgede søger mod private tilbud. Det må vise at det offentlige ikke har gjort det godt nok, da de jo har betalt for det offentlige, men alligevel også betaler for privat. Men jeg er glad for at de private tilbud findes, så der er et alternativ hvis man er utilfreds med det offentlige.

#7
Nej jeg kan ikke se det er et skridt mod minimalstaten. For Hjorts kampange er så tandløs at den højst bliver tramp på stedet.

Hjorts kampagne har ingen effekt og er en meningsmåling for at finde ud af hvor der kan spares lidt mere uden at miste for mange vælgere.

Den har ingen effekt fordi vi ikke kan påduttes et ansvar, ansvar det er noget man selv tager – og politikerne har ikke taget ansvar, de har ikke lagt en vision til skue som indebærer velfærdsstatens overlevelse – men kun status quo i bedste fald, kollaps i værste fald.

Lad os skære ind til benet og få den nødvendige kvalitet istedet for den lemfældige kvantitet vi har idag.

Med de mange skatte midler der er, så kan hele den lammede ledelsesstruktur i det offentlige (helst inkl. politikerne på borgen) reformeres til innovativ og engagerende ledelse, med en kvalitets forbedring der er til at mærke.

På forhånd tak, kunne man sige 🙂

Man bliver efterhånden træt af at høre diverse konspirationsteorier om, at AFR og Venstre arbejder med hemmelige, langsigtede planer om at indføre minimalstaten. Som klassisk liberal har man måske på et tidspunkt håbet, at det var sandt at der var en langsigtet strategi om at få et mere liberalt samfund ad omveje, men der er bare intet, der bakker op om den strategi. Konspirationsteorien læner sig i øvrigt op ad teorien om, at vi blev løjet ind i Irakkrigen og der skulle findes skuffenotater omkring den rigtige grund til, at vi deltog i Irakkrigen. Men det er en anden snak…

Den eneste langsigtede strategi, som AFR arbejder med er at holde sig ved magten så længe det er muligt, og det er den eneste optik, man skal se diverse oplæg i, inkl. Hjortens kampagne. Danskerne er blevet hjernevasket til at elske velfærdsstaten og se skævt til fremmede, så hvis man vil have og beholde magten er det simpelthen nødvendigt at tale til den indre misundelsesdjævel i danskerne. Og mere er der sådan set ikke i det.

@10-13
Beklager min “gate crashing” af jeres halvreligiøse ( 😉 ) fest.

Man deltog måske ikke i Irak-krigen på en løgn, men så i hvert fald en alvorlig stramning af sandheden (efterretningstjenesten mente der måske kunne være masseødelæggelsesvåben; AFR og Per Stig strammede det til at der med sikkerhed, som et faktum, var masseødelæggelsesvåben).

You may continue now 😉

Lukket for kommentarer.