Kategorier

Revolutionen aflyst hos liste Ø

Det største højresving i nyere tid i dansk politik må uden sammenligning være Enhedslistens omvendelse fra revolutionært protestparti til indflydelsesparti, der går ind og ud af finansministerens forhandlingslokale. Partiets folk ligner efterhånden alle de andre Christianborg-politikere. Enhedslisten anno 2012 er snart alt andet end røde flag, kontante paroler og løftede knytnæver. Set fra et parlamentarisk perspektiv er det bestemt opløftende, men spørgsmålet er, om ikke Enhedslisten snart ligner SF i 'de gode gamle dage' '“ og at en modreaktion er på vej?

Læs hele analysen, som jeg skriver for avisen “Kommunen”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Revolutionen aflyst hos liste Ø”

Hej Jarl

Du skriver “Man satte så at sige spotlys på sin egen uformåenhed, eller amatørisme om man vil, ved forhandlingsbordet”

Hvad er dit eget bud på hvad EL som minimum burde have fået ud af forhandlingerne for ikke at fremstå som amatører?

Du sammenligner så med DF men er faktum ikke at at DF primært forhandlede indrømmelser under en højkonjunktur og da det begyndte at stramme til måtte nøjes med et par grænsebomme?

At situationen er en ganske anden.

Men jeg kan da godt forstå at Venstre gerne vil have fortalt en historie om at EL absolut intet fik så man dermed kan legitimere at man blev liggende i hængekøjen i stedet for at sikre at der ikke blev indgået Finanslovsaftale med det man selv betegner som den ekstreme venstrefløj.

Lukket for kommentarer.