Kategorier

Bjarne Corydon og Werner Best i 'Cordua & Steno' torsdag

I de sidste tre år af den tyske besættelse var den nazistiske topembedsmand og ideolog, SS-Obergruppenführer Werner Best Det 3. Riges 'rigsbefuldmægtigede' i Danmark. Efter krigen blev han til sidst af Højesteret idømt 12 års fængsel og Bests ansvar, ikke mindst når det gælder initiativet til 'jødeaktionen' i 1943, har siden været genstand for stor diskussion. På torsdag den 29. august er det præcist 70 år siden, at Bests 'Samarbejdspolitik'  med de danske politikere brød sammen. Samtidig er det præcist 64 år siden, at han blev løsladt fra Horsens Statsfængsel og udvist for bestandigt fra Danmark. Hvem var Best og hvad foretog han sig i sit liv? Det har historiker og journalist Niels-Birger Danielsen skrevet en fremragende biografi om, som udkom for nyligt. Han er gæst i programmet kl. 10.05 i “Cordua & Steno” torsdag på Radio 24 Syv

Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlagde tirsdag regeringens finanslov for 2014. Vi får Corydon i studiet kl. 11.15 til en snak om finansloven, regeringens økonomiske politik, mulige samarbejdspartnere og ikke mindst udsigterne til vækst og arbejdspladser.  

Forinden skal vi uddele Ugens Fidusbamse og også vende den politiske situation i øvrigt som er kraftigt præget af, at nationen endnu engang er på vej i krig i Mellemøsten.

I lyttere har mulighed for at skrive til os og vores gæster via Cordua & Steno på Facebook '“ også gerne med idéer til programmet.

Hør 1. time af dagens program om Werner Best her

Hør 2. time af dagens progam bl.a. med Bjarne Corydon her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718