Kategorier

Ung borgerlig EU-skepsis, rolleforvirrede embedsmænd og hund efter Tyskland i Cordua & Steno torsdag

Selv hvis rød blok får alle tvivler-stemmerne, så kan de ikke vinde valget. Det er professor Søren Risbjerg Thomsens konklusion i sin seneste analyse af meningsmålingerne. Vi taler med ham i 1. time af Cordua & Steno. Det er torsdag kl. 10-12 på Radio24syv.

Centraladministrationens embedsmænd er i syv sind om hvilken rolle de skal spille overfor politikerne. De vader rundt i den ene skandale efter den anden, mens politikerne hele tiden giver dem nye opgaver. Nu skal embedsmænd levere varen sådan, at politikken – mere effektivt end før – bliver ført ud i livet. Vi taler med forfatter og rådgiver Peter Mose.

Jernkansleren Bismarcks rigshund 'Tyra' var en 'grand danois', men efter at Preussen mfl. overfaldt Danmark i 1864, måtte hunderacen skifte navn til '“ 'Bismarck-hund'. Hitler elskede sin schæfer 'Blondi', som han lærte at synge. Eva Braun var muligvis jaloux og havde det med at sparke til 'Blondi'. Braun holdt to skotskterriere, hvor den ene lød navnet 'Stasi'. Honecker kunne slet ikke styre sin hund 'Flex', og Merkel har dekreteret hundeforbud i Kanslerboligen. Lykke Friis  har skrevet en ny bog om tysk politik de sidste 150 år, hvor de politiske nøglepersoners hunde spiller en birolle. Hun er gæst i 2. time.

De borgerliges ungdomsorganisationer er EU-skeptiske som aldrig før. Nu argumenterer både Konservativ Ungdoms og Venstres Ungdoms formænd for at vi skal begrænse EUs indflydelse betydeligt. Vi får besøg af VU-formand Jens Husted  og KUs formand Mikkel Ballegaard Pedersen.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Så hvis lytterne har et forslag eller spørgsmål og kommentarer til programmet eller gæsterne, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det hele.

Hør hele 1. time her.

Hør hele 2. time her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718