Kategorier

Peter AG, Ã…ret der Gak, Grækenland og Griffenfeld i Cordua & Steno torsdag på Radio24syv.

Grækenland og navnlig landets permanente økonomiske krise, hvor den venstreorienterede Syriza-regering konstant stod i Bruxelles med hatten i hånden var det store samtaleemne i Europa. Hvordan går det egentlig Enhedslistens nye ledestjerne premierminister Alexis Tsipras og hans land her halvandet år efter den seneste akutte krise? Vi spørger Grækenlands-eksperten lektor Mogens Pelt fra Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet.

Rockpoeterne døde på stribe, Brexit truer EU-projektet og Donald Trump snød de fleste forventninger, da han blev præsident. 2016 blev et år, som mange helst vil glemme. Værterne gør sig nogle tanker om året, der snart rinder ud.

Hvilke tanker gør Gnags-forsanger Peter A.G. Nielsen sig om politisk? Mød ham i 2. time.

Peder Schumacher Griffenfeld var en lysende stjerne da Enevælden opstod. Han skrev kongeloven fra 1665, som stadig er i brug, og blev undervejs dansk rigskansler. Men en dag overspillede han sine kort og gik bag kongen i storpolitikken, og det blev fatalt. Tag med os og lektor Sebastian Olden-Jørgensen fra Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet tilbage til dansk politik som det gik for sig i enevældens første tid.

Programmet er optaget på forhånd.

Hør 1. time med bl.a. Mogens Pelt om Grækenland her

Hør 2. time med Peter A.G fra Gnags og Sebastian Olden-Jørgensen om Griffenfeld her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006.
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128