Kategorier

Anna Libak, kunstnere og feminisme, det moderne industrisamfund og Ditlev Tamm om A.S. Ørsted i Cordua & Steno torsdag.

Anna Libak er konstitueret chefredaktør på Berlingske og gæstevært i denne uge i stedet for Cordua. Sammen med Steno vil hun gennemgå ugens politiske begivenheder i et forsøg på at finde en modtager af ugens fidusbamse.

Det er i Cordua & Steno på Radio24syv kl 10.05.

Er feminisme i virkeligheden undertrykkende? Det spørgsmål sætter vi til debat, når formanden for danske filminstruktører, Christina Rosendahl sammen med den garvede musiker, Jette Schandorf kommer på besøg. Anledningen er en aktuel kronik af teater-og filminstruktør, Katrine Wiedemann der allerede i overskriften slog fast, at: “Derfor kalder jeg mig ikke feminist.”

2 time.

Historikeren David Holt Olsen fra Danmarks Industrimuseum i Horsens har gennem det sidste år markeret sig som en markant provokatør i dansk kulturliv. En af kæphestene er de kommunale kulturpaladsers fokusering på kreative arbejdspladser. I øjeblikket arbejder han sammen med forskere fra Syddansk Universitet på at skaffe midler til et forskningsprojekt, der skal kortlægger, hvordan det moderne industrisamfund ser ud.
David Holt Olsen er gæst i anden time, hvor vi også bringer en forproduceret samtale med professor og retshistoriker, Ditlev Tamm, hvor vi portrætterer Danmarks 3. statsminister Anders Sandøe Ørsted, der var den stadigvæk berømte fysiker H.C. Ørsteds i sin samtid ret så markante lillebror.

Har I lyttere idéer, spørgsmål og kommentarer til programmets emner og gæster så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Også gerne med forslag til Ugens Fidusbamse.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006.
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128