Kategorier

Simon Emil Ammitzbøll, russisk pres på Litauen, debat om unges kontanthjælp, Erdogans valgkampagne og hvordan får verden flere fødevarer i Cordua & Steno

Litauens regering er opskræmt af russisk propaganda, og ser det som et forspil til en kommende russisk invasion af det baltiske NATO-land. Det skriver flere britiske medier. Hvad er op og ned i den sag. Bør vi være bekymret? Vi spørger seniorforsker Henrik Breitenbauch fra Center for militære studier ved Institut for statskundskab, København Universitet.

Det er torsdag kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv

Der er en gevinst for unge hjemmeboende kontanthjælpsmodtagere på 8.000 kr. om måneden i forhold til andre unge på kontanthjælp. De skal blot erklæres ikke-jobparate, så slipper de også for at komme i nyttejob. Den forskel vil flere politikere fra regeringspartierne have lavet om på. Men hvad får det af sociale følger for disse mennesker, spørger kritikere? Debat mellem Mads Lundby Hansen fra Cepos og Majbrit Berlau fra Dansk Socialrådgiverforening.

2. time

Han er Liberal Alliances svar på Anders Fogh Rasmussens i 90’erne, der passer den hjemlige politiske debat, mens udenrigsminister Anders Samuelsen er ude i den store verden. Børsen mfl. har efterlyst hans tilstedeværelse i dansk politik i den sidste tid. Men på torsdag er Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll i studiet for at tale med os om de sager, som han har på programmet, og som kan gøre Danmark mere liberalt.

En ja-stemme på en ny forfatningsreform, der vil give den tyrkiske præsident mere magt, er et svar til undertrykkelsens fra fascisternes og nazismens børnebørn tordner Erdogan ved valgmøderne. Hvordan ser det ud for ham? Får han et flertal? Og hvad sker der så? Og hvordan skal vi opfatte den bølge af angiveri til Ankara, som Erdogans tilhængere foretager mod styrets modstandere også i Danmark? Vi spørger Tyrkiet-kenderen journalist Pola Rojan Bagger.

Fødselsraten falder i verden, men jordens befolkning topper først i år 2100. Det betyder, at vi skal producere flere fødevarer, end vi gør i dag. Hvis vi fortsætter på den nuværende kurs, anslår FNs fødevareorganisation FAO, at 653 millioner mennesker vil mangle ernæring – dvs. sulte – i år 2030. Derfor må vi i gang med at producere flere fødevarer. Hvordan? Og kan dansk landbrug give en hånd med? Vi spørger Helle Munk Ravnborg, der er seniorforsker ved DIIS og forsker blandt andet i fattigdomsmål og udvikling af landområder.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Skriv til os med et bud på en modtager eller med tips og idéer og kommentarer til programmet og vores emner og gæster på Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med bl.a. debat om kontanthjælp og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time med bl.a. Simon Emil Ammitzbøll her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718